Huima haki vieraspisteet Hyvinkäältä

12.01.2020 20:05

Äänekosken Huiman koripallomiehistö palasi joulutauolta sunnuntaina, kun se matkasi Hyvinkäälle Pontevan vieraaksi. Sarjassa neljäntenä oleva Huima kaatoi lopulta helposti pari pykälää pykälää alempana olevan kotijoukkueen. Loppulukemat kirjattiin 58–76 (15–22, 13–12, 13–21, 17–21).

Huima oli ottelussa kuskin paikalla ottelun alusta asti ja johti ottelua aivan alkuhetkiä lukuunottamatta koko ajan. Ensimmäisellä puoliajalla HyPo oli vielä jollain tapaa iskuetäisyydellä. Toisen puoliajan alussa Huima lisäsi kaasua ja karkasi 14 pisteen karkumatkalle, eikä kotijoukkue päässyt enää missään vaiheessa kurottua eroa 10 pistettä pienemmäksi.

Erityisen vahva Huima oli korinaluspelissä Trenton Calytonin (29/17) johdolla. Joukkueen pisteistä peräti 50 tuli kolmen sekunnin alueelta. Myös levypallot kirjattiin äänekoskelaisille 54–41. Myös puolustuspeli oli uomissaan. HyPo jäi 58 pisteeseen pelitilanneheittojen prosentin olessa alle 30.

Claytonin lisäksi Huiman onnistujia olivat vahvoja otteita jatkava Tiitus Kuukkanen (19/2), 36 minuuttia urakoinut Veeti Jämsen (9/6/4 syöttöä) ja mallikaasti peliä johtanut Juuso Salmi (9/3/6 syöttöä).

Vuoden ensimmäisen kotipelin Huima pelaa 19.1., kun Pankkarille vieraaksi saapuu tasapisteissä oleva PuHu Juniorit Vantaalta.