ÄKS

Huima jäi pahasti Peli-Karhujen jalkoihin

19.10.2014 21:34
Chan Harris pärjäsi hyvin PeKa:n vahvojen jenkkien puristuksessa...

Kotijoukkue Huimalla oli edellinen peli torstaina Lappeenrannassa, kun taas sunnuntaisella vastustajalla Kotkan Peli-Karhuilla oli takanaan tiukka vääntö edellisiltana ToPo:a vastaan. Näistä lähtökohdista voisi kuvitella, että kovan vauhdin pitäminen oli äänekoskelaisten etu.

Näin ei todellakaan ollut vaan kotkalaiset tyrmäsivät Huiman vahvan toisen puoliajan ansiosta tylyin lukemin 60–94 (11–16, 23–25, 16–22, 10–31).

– Puhuttiin puoliajalla, että meidän pitää saada tempo pysymään ja jatkuvasti paine pallossa. Tiedettiin, ettei Huima kestä meidän kyydissä pelin loppuun asti, Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki kertoi.

Samalla Kurki myönsi olleensa jopa hieman yllättynyt huomattuaan jo ensimmäisellä puoliajalla Huima olevan raskaammalla jalalla ottelussa mukana.

...kun taas Kenya Robinsonilla oli huomattavasti vaikeampaa.

…kun taas Kenya Robinsonilla oli huomattavasti vaikeampaa.

Kaiken kaikkiaan ottelussa pidettiin hurjaa vauhtia yllä molempien joukkueiden toimesta. Kotkalaisten otteissa oli myös järkeä mukana, kun taas kotijoukkue kohelsi ajoittain todella pahasti.

– En minä nyt tiedä, että onko meillä tarkoitus pitää tuollaista vauhtia. Meillä on nyt vaan sellainen pelitekijä (KK Houser), joka pitää vauhtia. Minä taas tykkäisin, että pallo tuotaisiin ylös syöttelemällä, Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi mietiskeli.

Toisen puoliajan ratkaisuhetkillä Peli-Karhuista esille nousi väkivahva jenkkikolmikko, joka jätti kotijoukkueen vastaavan täysin varjoonsa. Jasminen Gill (9/11) ja Natasha Thames (21/10) onnistuivat pakottamaan Huiman kokeneen Kenya Robinson (5/11) kerta toisensa jälkeen heikkoihin ratkaisuihin, mikä lopulta turhautti Huima-ikonin täysin.

Kohtuullisen hyvin menneen harjoituskauden jälkeen Nurmea ihmetyttää otteen katoaminen.

– Me oltiin harjoituspeleissä jo ihan valmiita, mutta sarja kun alkoi, niin kaikki on ollut ihan kaaosta. Nyt tuntuu, että pelit vaan huononee kokoaika, Nurmi harmitteli.

Puhtaat paperit joukkueestaan Huima-käskijä antoi vain Chan Harrisille (20/8), joka nostelikin ajoittain varsin näyttäviä koreja puolustuksen keskeltä. Houser (13/1) aloitti hyvin, mutta hyytyi pahasti toisella puoliajalla PeKa:n Keira Peakin (20/3) puristuksessa. Camilla Grönberg (11/3) onnistui kotimaisista parhaiten.