Huima panosti lopussa hyökkäykseen, mutta loppukiri Joensuussa jäi vajaaksi

15.05.2018 08:06 (muokattu 15.05.2018 08:09)

Jalkapalloa, Kolmonen
SC Riverball–Huima 2–1 (2–0)

Kaksi peliä, kaksi tappiota. Siinä äänekoskelaisjoukkueen varsin odotettukin alku uudelle futiskaudelle.

Lohtua antaa se, että Huima on jo lähtökohtaisesti vaikeissa peleissä kyennyt varsin tasaisiin suorituksiin. Viikonlopun vierailussa Joensuussa Huima jopa hallitsi pelin loppua, mutta nousu kahden maalin takaa tasoihin ei aivan onnistunut.

Huima sai pitkälle pelireissulle matkaan 12 omaa pelaaja ja kolme farmijoukkueen miestä. Loukkaantumisien ja työesteiden vuoksi ryhmä ei ollut paras mahdollinen, mutta joukkue lähti kovalla asenteella taistelemaan ja hakemaan pisteitä.

Ottelun alla joukkueen lämmittelyssä vielä avauskokoonpanon Mika Riihuhta joutui jättämään pelin väliin nilkan pyörähdyksen vuoksi.

Puolustusvoittoisesti peliin lähtenyt Huima puolustikin kotijoukkueen lähentelyt mallikkaasti, mutta tämän seurauksena hyökkäyspeli kärsi jonkin verran eivätkä vastaiskut olleet toivotun vaarallisia.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 26. minuutin kohdalla kotijoukkueelle kulmapotkusta, josta täysin vaaraton pallo meni Huiman maalia vartioineen farmiapu Tero Velakosken rinnan kautta verkon perille.

Pienen hurmoksen johto osumasta saanut Riverball sai uuden kulman kolme minuuttia edellisestä ja myös tämä kulma tuotti tulosta. Maalinedustan puolustaminen oli tilanteessa heikkoa, koska terävemmin palloon tullut Riveri pelaaja Jarkko Turunen tuli miehen takaa ja puski matalalta aivan maalinedustalta kotijoukkukeen 2-0 johtoon.

Valmentaja Marko Ikonen teki hetkeä myöhemmin ensimmäisen vaihdon ja samalla muutti pelisysteemin hyökkäävämmäksi. Tämä auttoi ja painopiste siirtyi Huiman kenttäpuoliskolta kotijoukkueen päätyyn.

Toisen jakson rohkeampi hyökkäyspeli tuotti tulosta 55. minuutin kohdalla, jolloin Huima pääsi kaventamaan farmipelaaja Joel Hakkaraisen maalinedusmaalilla. Hyvän pohjustuksen maalin tekivät B-juniori ikäinen Petrus Lukkari ja Juho Honkonen.

Kotijoukkue alkoi hienokseltaan väsyä ja Huima otti pienen hallinnan peliin. Riveri vaihtoi kaikki viisi vaihtoa pelin loppupuoliskolla ja Huima ainoat vaihdolla olleet pari peluria.

Nousujohteisen pelin tasoitus oli lähellä pariin otteeseen. Kulmasta Hakkarainen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta niukasti ohi. Ja ottelun yliajalla Jere Allenin pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Avustavan lippu nousi tilanteessa paitsion merkiksi yllättäen ja varma tasoitus jäi syntymättä avopaikasta. Tilanteeseen komean syötön tarjoili Jaakko Ruuska.

– Joukkueen taisteluilme kapealla ringillä oli hyvää ja tästä joukkueen on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin leveämmällä rintamalla, kun joukkue saa sairastuvalta vahvuuteen miehiä ja lisäksi armeijan miesten mukaan tulo auttaa, Ikonen mietti pelin jälkeen.

Seuraavaksi Huima kohtaa kotikentällään sunnuntaina Villiketut Jyväskylästä kello 18.30.