Huima pelkkä vastaantulija Kaarinassa

14.10.2018 21:37
Otto Jämsen oli Huiman parhaimmistoa Kaarinassa. (arkistokuva)

Äänekosken Huiman miesten viiden ottelun vierasputken toisessa osassa vastaan asettui Ura Basket Kaarinassa. Kyyti oli jälleen valitettavan kylmää. Kovalla prosentilla viimeistellyt kotijoukkue jyräsi voittoon luvuin 106–74 (50–31).

– Tultiin tänään ihan hyvällä ilmeellä peliin ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla hyökkäys ei toiminut ollenkaan, Huiman päävalmentaja Pena Ranta harmitteli.

Toisella jaksolla Huiman tuskaillessa hyökkäyksen kanssa pääsi Ura Basket juoksemaan 10-0 runin ja ottelu oli käytänössä ratkaistu.

Jälkimmäinen puoliaika ei tarjonnut Huiman osalta yhtään parempaa. Hyökkäys alkoi hieman toimimaan, mutta sen sijaan puolustuspäässä katosi ajatus ja kotijoukkue pääsi tekemään tukuttain helppoja koreja.

– Toisella puoliajalla homma kääntyi päälaelleen. Puolustus ei toiminut ollenkaan ja Ura Basket juoksi käytänössä meiltä jalat alta. Eipä siinä kauheasti enää lohduttanut, että hyökkäys kulki paremmin, Ranta huokasi.

Ranta myönsi, että hommia on paljon tehtävä, jotta peli alkaisi toimimaan paremmin. Rannan mukaan uusi vastuunkantajia on noustava esiin.

Sunnuntaina Huiman tehokkain oli jälleen Tuomas Viertola (24/4/6 syöttöä). Myös Otto Jämsen (23/8) pelasi tilastojen valossa mainion ottelun. Muiden pelaajien otteisiin jäi rutkasti parantamisen varaa. Lisäharmia Huimalle aiheuttaa Jukka Ohtosen ja Kalle Koivusen loukkaantumiset. Kummankaan paluuaikataulu ei ole vielä tiedossa. Sunnuntaina sairastelun takia sivussa ollut Atte Jämsen sen sijaan palaa riviin nopeammin.