Huimalla edessään tärkeä peli sunnuntaina – pisteitä kaivataan lisää

13.06.2018 11:37 (muokattu 13.06.2018 11:38)

Kuusi peliä, viisi pistettä. Moinen tahti on vaarallinen, ainakin jos jalkapallojoukkue tahtoo säilyttää sarjapaikkansa.

Viime viikolla Huima haki Kolmosen Itä-Suomen lohkossa pisteen Pieksämäeltä, Savon Pallon vieraana. Piste olikin käytännössä vähimmäisvaatimus, sillä SaPa on sarjan jumbo: tasapelipiste Huimalta oli joukkueelle tähän mennessä ainoa.

Sunnuntaina Huiman onkin sitten syytä voittaa pelinsä, kun Warkaus JK saapuu vieraaksi Liikuntapuistoon. WJK on saalistanut kuudesta pelistään vain yhden pisteen Huimaa enemmän, ja joukkueet ovatkin sarjataulukossa peräkanaa putoamisviivan molemmin puolin. Kausi on toki vielä alkuvaiheessaan, mutta karkuun varkautelaisia ei parane tässä vaiheessa päästää.

Huiman kannalta tilanne on toki haastava, sillä nyt on varmistunut, että joukkueen kapteeni Jukka Kosonen joutuu seuraamaan loppukauden sivusta. Kososen ristiside on mennyt poikki – samoin kuin konkariveskari Mika Wacklinin aikaisemmin.

SaPa-pelistä sivussa olivat loukkaantumisten vuoksi myös kokeeneemman kaartin Mika Riihuhta ja Niko Kiiveri. Poissa oli lisäksi eniten maaleja Huimalle alkukaudesta tehnyt Roope Mikkonen, joka on armeijan harmaissa.

HUIMA lähti peliin aktiivisella prässillä, ja se tuottikin jo ensi minuutilla onnekkaan osuman ennen kuin noin 300-päinen yleisö oli ehtinyt kunnolla edes istua. Tilannetta edelsi vahva prässi, jossa kotijoukkue palautti taaksepäin maalivahdille pallon. SaPan maalivahtia veti purkupallon päin vahvasti prässännyttä Joel Hakkaraista, josta pallo kimposi onnekkaasti maaliin.

SaPa oli saanut ryhmäänsä kovan paluumuuttajan, sillä Lasse Linjala (ex-JJK peluri) oli palannut kasvattajaseuraansa. Lisäksi Mikkelin Palloilijoiden kärkimies Juuso Liukkonen oli tullut vahvistamaan kotijoukkuetta.

Tasaväkisissä merkeissä edennyt peli tuotti tasoitusosuman pelikellon näyttäessä 27 minuuttia pelatun. SaPan vaarallisuus tiedettiin erikoistilanteissa, mutta siitä huolimatta pitkä sivurajaheitto maalille tuotti tuloksen. Hyvä jatko päällä takatolpalle, josta Teemu Laukkanen survoi lähietäisyydeltä pallon verkkoon. Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toista jaksoa ehdittiin pelata reilu minuutti, kun kotijoukkue sai heppoisen näköisesti rangaistuspotkun. Loisto-ottelun pelannut Gul Mustafa potkaisi purkupallon maalilta ja veto osui hivenen omaan käteen ja yllättäen erotuomari vihelsi tilanteesta rankkarin kotijoukkueelle. Laukkanen laukoi tarkan vedon, johon Huiman maalivahti Tommi Minkkinen sai sormet hivenen väliin, mutta pallo painui sivuverkkoon.

Kauaa ei kotijoukkue ollut johdossa, sillä minuuttia myöhemmin vaihdolta kentälle tullut Eetu Korhonen kiitti ja tasoitti ottelun Niko Kinnusen syötöstä 2-2:een.

HUIMA oli pelissä vähän pelaavampi kotijoukkuetta ja sai tämän seurauksena luotua vaarallisempia maalipaikkoja. Kotijoukkueen kaikki erikoistilanteet puolestaan tuotti jatkuvasti Huimalle päänvaivaa.

Ottelun 57. minuutin kohdalla Huima käynnisti alakerran kautta hyökkäyksen, jossa neljän miehen syöttöyhdistelmän päätteeksi Kinnunen vapautti Hakkaraisen maalintekoon ja Huima meni komeasti 2–3-johtoon. Kotijoukkue rankaisi jälleen erikoistilanteesta ottelun 74. minuutin kohdalla kulmapotkusta syntyneellä tasoituksella. Takatolpalla mies vapaana ja pusku verkon perille Juuso Niemelän toimesta.

Huima suoritti useita vaihtoja toisella jaksolla, ja pirteät jalkojen liikkeet toivat vielä pelin viimeisen viiden minuutin aikana kolme huikeaa paikkaa. Ensin Jeremiah Allen pääsi yksin läpi, mutta maalivahti esti hyvällä vastaantulollaan osuman. Hetkeä myöhemmin toinen vaihdolta tullut Yaser Sakhizada pääsi laidalta karkuun ja pääsi viidestä metristä laukomaan, mutta jälleen kotijoukkueen maalivahti torjui tilanteen. Pelin loppuhetkillä vielä Korhonen veti kovan kudin, joka osui maalinedustalla omaan peluriin Sakhizadaan.

Hyvästä painostuksesta huolimatta Huima saanut voitto-osumaa aikaiseksi, joten pisteet menivät jakoon.