Huimalle jo kauden neljäs vierasvoitto

17.11.2019 18:02

Miesten koripallon B-divisioona jatkui jälleen sunnuntaina. Äänekosken Huima matkasi Tampereelle Pyrintö Akatemian vieraaksi. Tappioitta kaikki kauden kolme aiempaa vierasotteluaan pelannut Huima voitti jälleen, kun Pyrintö jäi jyrän alle lukemin 66–91 (22–21, 16–18, 11–21, 17–31).

Nuori ja kokematon kotijoukkue taisteli urhoollisesti ensimmäisen puoliajan äänekoskelaisten kyydissä. Pyrintö Akatemia pysyi mukana lähinnä agressiivisen puolustuksen ja hyvän kaukoheittopelin ansiosta. Lisäksi Huiman oma tekeminen ei ollut aivan toivotulla tasolla avauspuolikkaalla.

– Aloitus oli meiltä hieman pehmeä. Henkilökohtainen puolustus ei ollut sillä tasolla millä piti, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen kertoi.

Kolmannella jaksolla ottelun rytmi muuttui. Huima otti huomattavasti selkeämmän otteen pelistä. Viiden minuutin pelin jälkeen äänekoskelaiset olivat karanneet jo 10 pisteen karkumatkalle.

– Saatiin kolmannella jaksolla puolustus kuntoon, ja sitä kautta peli haltuun. Hyökkäyksessä maltettiin pyörittää palloa ja hakea hyviä heittopaikkoja. Suht nuoren vastustajan selkäranka hieman taisi katketa kun päästiin 10 pisteen johtoasemaan, Koskinen tuumaili.

Kotijoukkue ei päässyt enää missään vaiheessa hätyyttelemään Huimaa ottelun voitosta ja neljännellä jaksolla vapautunut vierasjoukkue pelasi hienoa peliä ja teki upeita koreja.

– Hyviä onnistumisia tuli koko joukkueelle, vaikka pisteet kasaantuikin tietyille pelaajille. Vain 12 menetystä on myös hyvä suoritus agressiivisesti puolustanutta joukkuetta vastaan, Koskinen summasi.

Huiman ehdoton ykköstykki oli muutaman hieman vaisumman pelin jälkeen hurjaan vireeseen äitynyt Kalle Koivunen (27/4). Trenton Clayton (23/15) käytti pituusylivoimaansa hienosti hyväkseen. Veeti Jämsen (13/6/6 syöttöä) onnistui totutun kovan puolustuksen lisäksi hienosti myös hyökkäyspäässä. Tiitus Kuukkanen (15/4/6 syöttöä) alkaa hiljalleen päästä omalle tasolleen, tänään paras peli Huiman paidassa. Unohtaa ei sovi myöskään hienosti peliä johtanutta Juuso Salmea (7/4/7 syöttöä).

Huiman seuraava ottelu on 24.11. kello 17.00 Pankkarilla. Vastustajaksi saapuu Koskisen viime kaudella valmentama Lappeerannan NMKY.