Huimalle tappio Tampereelta

24.02.2018 11:12
Kalle Koivunen debytoi Tampereella miesten joukkueessa. (arkistokuva)

Äänekosken Huiman edustusmiehistö lähti perjantai-iltana Tampereelle mielessään sinetöidä paikka kevään pudotuspeleissä. Vain kaksi pistettä äänekoskelaisten takana ollut Raholan Pyrkivä oli kuitenkin toista mieltä vieden tiukan kamppailun voiton lukemin 81–72 (18–18, 17–22, 22–18, 24–14). Näin tamperelaiset nousivat Huiman kanssa tasapisteisiin ja keskinäisten otteluiden paremman korieron myötä sarjataulukossa yläpuolelle.

– Ei tullut meille voittoa, vaikka oli hyvä taistelu. Vastustaja oli sen verran fyysisempi, että pystyi päätösjaksolla väkisin runnomaan tarpeeksi pisteitä korin alta, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Äänekoskelaiset  lähtivät vielä päätösjaksolle pisteen johtoasemassa, mutta ei onnistunut säilyttämään sitä kuin pienen hetken. Kotijoukkue kasvatti johtoa kori korilta ja parhaimillaan ero oli 10 pistettä reilu kolme minuuttia ennen loppua. Huima taisteli vielä 7–0 runin turvin kolmen pisteen tuntumaan, mutta RaPy piti pintansa ja ratkaisi ottelun vapaaheittoviivalta.

– Hyökkäyspäässä homma oli täysin hanskassa ensimmäiset 25 minuuttia. Viimeiselle vartille Rahola muutti paikkapuolustustaan sellaiseksi mihin ei oltu varauduttu. Ei pystytty ottelun aikana siihen reagoimaan tarpeeksi hyvin. Harmittaa etten itse pystynyt auttamaan joukkuetta taktisissa asioissa tarpeeksi, Sten soimasi itseään.

Huiman ykköstykkinä ottelussa hääri nopeudellaan vastustajia hassuttanut Jarmo Uecker (21/9). Myös Henry Boyd (16/3/6 syöttöä) ja Pena Ranta (15/3) onnistuivat mainiosti hyökkäyspäässä. 15-vuotias Kalle Koivunen (6/1) teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueen paidassa. Tuloksena heti kaksi onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

Runkosarjaa on Huiman osalta jäljellä enää kaksi ottelua. Vierasottelu Hyvinkään Pontevaa vastaan ja kotiottelu sarjajumbo PuHu Junioreita vastaan. Molemmat voittamalla pudostuspeleihin on vielä hyvät mahdollisuudet.