Huimalle toinen tappio putkeen – Karkkila haki täyden pistepotin

27.01.2019 19:56

Äänekosken Huima jatkoi sunnuntaina taistelua koripallon B-divisioonan pudotuspelipaikasta Liikuntatalolla. Sarjassa kahdeksantena oleva kotijoukkue sai vieraakseen pari sijaa ylempänä olevan Karkkilan. Vierasjoukkue oli lopulta ratkaisuhetkillä vahvempi vieden arvokkaat sarjapisteen mukanaan lukemin 61–68 (12–22, 21–9, 14–17, 14–20).

– Kova taistelu pojilta. Ei vaan löytynyt hyökkäyspäässä onnistujia, että oltaisi pystytty voittamaan, Huiman päävalmentaja Pena Ranta harmitteli.

Ottelu todellakin oli yksi kauden heikoimmista hyökkäyspelin osalta. Ajoittain suorastaan erinomaisesti toiminut puolustus, antanut toivottua potkua hyökkäyspeliin. Huima otti ottelussa yhteensä 78 pelitilanneheittoa, joista vain 25 löysi tiensä koriin. Heittoprosentiksi muodostui vain hieman päälle 30. Erityisen murheellinen oli kolmosten osumatarkkuus, 33 heitosta vain kuusi meni sisään ja lukuisat heitot menivät reilusti ohi.

– Onhan se vaikea pelata kun kolme pelaajaa, jotka normaalisti ottavan niitä ratkaisuja on pois ja joudutaan lennosta hyppäämään uusiin rooleihin tekemään eri asioita mihin on totuttu, Ranta kertoi viitaten Tuomas Viertolan, Jukka Ohtosen ja Otto Jämsenin puuttumiseen.

Avainpelaajien puuttumisesta huolimatta Huima pysyi voittokamppailussa mukana aina viime minuuteille saakka, kiitos ajoittain suorastaan loistavan puolustuspelin ansiosta. Ratkaisuhetkillä Karkkilalta nousi kuitenkin kokemus esiin, kun täydet minuutit tahkonnut Janne Kinnunen (21/2/7s) johdatti joukkueensa voittoon.

Huiman parhaimmistoa sunnuntaina olivat 16-vuotiaat Veeti Jämsen (15/7/3s), Kalle Koivunen (12/4) ja Eelis Flyktman (5/5).

Huiman kausi jatkuu edelleen kotiottelulla, kun viikon päästä vieraaksi saapuu sarjakakkosena oleva kivikova PeU Basket Salosta. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 17.