31.01.2015 19:19 (muokattu 31.01.2015 19:42)
Karoliina Rytkönen oli Huiman parhaimmistoa Hyvinkäällä.

Koripallo, Naisten Korisliiga
HyPo–Huima 62–74 (16–15, 18–16, 5–23, 23–20)

Lauantaina Hyvinkäälle matkannut Huima oli voittanut edelliset kuusi otteluaan ja viimeisestä 13 ottelusta voittoja oli peräti 12. Sarjataulukossa viidentenä oleva hyvinkääläisryhmä oli pitkin kautta esiintynyt vahvasti kotiotteluissaan. Tälläkin kertaa nimekäs kotijoukkue aloitti vahvasti.

Ensimmäinen jakso mentiin vielä tasatahtiin, mutta toisella jaksolla HyPo kasvatti tasaiseti etumatkaa. 18 minuutin kohdalla maajoukkuesentteri Taru Tuukkanen nosti joukkueensa jo 10 pisteen johtoon ja ottelu näytti lipsuvan surkeasti heittäneen Huiman käsistä.

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä äänekoskelaiset saivat aivan yllättäen aivan huikean vaihteen päälle. Toisen jakson lopun Huima 7–0 ja kolmas jakso kirjattiin vieraille peräti 23–5. Näinpä äänekoskelaiset pääsivät päätösjaksolle turvallisen tuntuisessa 15 pisteen johtoasemassa.

Hyvinkääläiset eivät kuitenkaan myyneet nahkaansa halvalla. Huiman paiskoessa kolmosia rautoihin, HyPo hivuttautui 9–0 runillaan mukaan voittotaisteluun. Kolme minuuttia ennen loppua Anni Mäkitalo toi vapaaheitoillaan jo kolmen pisteen tuntumaan.

Kauden aikana voittamaan oppinut Huima ei häkeltynyt vaan ratkaisi ottelun kylmän viileästi edukseen KK Houserin ja Karoliina Rytkösen kolmosilla. Näin äänekoskelaisten voittokulku sai jatkoa ja voiton myötä joukkue nousi sarjakakkoseksi.

Huima käytti ottelussa seitsemään pelaajaa, joista jokainen teki vähintään kuusi pistettä. Suurimman pistesaldon kokosi Houser (20/6/6 syöttöä). Isossa roolissa olivat myös Kenya Robinson (12/14/5 syöttöä) ja Chan Harris (8/11/5 syöttöä). Ilahduttavimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin pitkästä aikaa hyökkäyspäässäkin onnistunut Karoliina Rytkönen (10/2).

Huima osalta sarja jatkuu jo sunnuntaina kello 17, kun Vimpelin Veto saapuu Liikuntatalolle vieraaksi.