Huiman hyökkäys kulki – PuHu Juniorit helposti nurin

10.12.2017 20:59
Kauden parhaan ottelunsa pelannut Jani Tuoriniemi hallitsi korinalustoja Vantaalla. (arkistokuva)

Miesten B-divisioonan runkosarjan ensimmäinen kierros päättyi Huiman osalta vierasotteluun sarjajumbo PuHu Junioreita vastaan. Vantaalaiset jäivät ottelussa täysin vastaantulijaksi Huiman rallatellessa ensimmäistä kertaa taululle yli 100 pistettä. Loppulukemiksi kirjattiin 83–107 (15–24, 15–25, 26–33, 27–25).

– Lähtökohtaisesti tosi inhottava peli kun me tiedettiin, että tämä peli meidän on voitettava, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Pienikokoinen ja nopeajalkainen PuHu aiheutti Stenin mukaan äänekoskelaisille puolustuspäässä alkuun hieman ongelmia, mutta lopulta ottelu oli taputeltu aika nopeasti. 16 minuutin kohdalla Huima oli karannut jo tavoittamattomaan 21 pisteen johtoon.

Nopeasti ratkennut voittotaistelu tarjosi Stenille oivan mahdollisuuden jakaa peli aikaa vielä normaaliakin tasaisemmin koko joukkueelle. Kaikki kymmenen pelaajaa pääsivät pelaamaan peliaikojen vaihdellessa 10 minuutista 25 minuuttiin. Yhdeksän pelaajaa onnistui myös korinteossa.

Ratkaisijan rooliin nousi Vantaalla pari uutta nimeä, mikä ilahdutti Steniä

–  Jani Tuoriniemi (21/10) pelasi erinomaisen pelin ja dominoi korinalustaa. Lisäksi Markus Santa (18/4) pelasi molemmissa päissä kenttää isolla sydämellä ja tehokkaasti, Sten kehui suojattejaan.

Huima on nyt pelannut siis 11 ottelua eli tasan puolet runkosarjasta. Tuloksellisesti kausi on mennyt vähintäänkin kohtuullisesti viiden voiton myötä. Vähimmäistavoite eli sarjapaikan säilyttäminen näyttää jo nyt erittäin hyvältä. Enemmänkin olisi tarjolla.

– Nyt me ollaan vähän playoff-viivan yläpuolella ja koitetaan nyt siinä pysyä, Sten lupasi.

Äänekoskelaiset pelaavat ennen joulutaukoa vielä vierasottelun Karkkilaa vastaan 17.12. ja seuraava kotiottelu onkin sitten ensi vuoden puolella 7.1.