Huiman naiskoriksen historian huikein ura on ohi – ”Tämä on ollut rankka päivä Merville”


Kenya Robinsonin osaamista ei enää Äänekoskella nähdä.

7529 pistettä, 5629 levypalloa, 1107 syöttöä… Eikä enää yhtään lisää.

Näin käy, jos Huiman naiskoriksen legendan Kenya Robinsonin yllätyksellinen päätös pitää. Keväästä 2001 alkaen Huimaa edustanut 47-vuotias Robinson ilmoitti ratkaisustaan eilen puhelimitse valmentaja Mervi Nurmelle.

– Tämä on ollut rankka päivä Merville, yllätys ja järkytys. Koko päivä on mennyt kuin usvassa, Huiman koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen kertoo .

Konkaripelaajan puhelu USA:n Floridasta – jotakuinkin myrskyn keskeltä – tuli tosiaan puskista. Vain muutamia päiviä aikaisemmin Robinson oli kertonut palaavansa tuttuun tapaan Huiman nuttuun.

– Odotettiin Kenyan tulevan loppuviikosta. Lentoliputkin oli hankittu.

KEVÄÄLLÄ 2003 Robinson oli isossa roolissa, kun Huiman naiset voittivat historiansa ensimmäisen ja tähän mennessä viimeisen Suomen mestaruutensa. Mitaleita on tullut tukku muitakin, mutta viime kausi päättyi pettymykseen, yhdeksänteen sijaan.

Robinson palasikin tavallista aiemmin päättyneen kauden jälkeen kotimaahansa tavallista aikaisemmin, jo maaliskuussa. Puoli vuotta poissa Äänekoskelta riitti lopulta kääntämään konkarin pään.

Puhelussaan Robinson ei tiettävästi eritellyt ratkaisunsa lopullista syytä.

– Mutta olihan Kenya miettinyt poisjääntiä jo aiemminkin. Se harmittaa, että nyt Kenya ei saanut arvoistaan lähtöä Huimasta. Fanit jäivät hyvästelemättä, Hyytiäinen sanoo.

Huiman tulevan kauden joukkueelle Robinsonin poisjäänti avaa uusia mahdollisuuksia. Nyt Nurmella on ryhmässä tilaa yhdelle ylimääräiselle ulkomaalaispelaajalle.

ENNEN Huimaan tuloaan Robinson ehti voittaa kaksi SM-kultaa Panttereissa. Hänet valittiin uransa aikana neljästi SM-sarjan parhaaksi ulkomaalaisvahvistukseksi. Robinson on voittanut myös sarjan piste-, levypallo- että riistotilastot useammin kuin kerran.

Kaikkien aikojen SM-tilastossa Robinson on ykkönen muun muassa levypalloissa, riistoissa ja syötöissä. Pisteissä hän ei ehtinyt ohittaa Lea Hakalaa.

 

Vastaa

  1. Mika

    No nyt voitte ostaa jonkun nuoren jenkin. Taitaa mennä kaikki rahat Huiman naisten jenkkirulettiin. Ajattelin tukea miesten joukkuetta, mutta taitavat olla samassa koripallojaostossa, enkä naisten jenkkilentoja aio tukea, joten toivon tuuria jatkoon, mutten osallistu enää Huiman talkoisiin tulevaisuudessa.

    Vastaa