Huiman naisten koripallon ex-päävalmentajan, ex-joukkueenjohtajan ja ex-jaostonjohtajan vastine julkisuudessa käytyyn keskusteluun


Matti Hämäläinen, Kenya Robinson, Mervi Nurmi ja Simo Salmelin avasivat keskutelun Huiman naisten koripallon kiemuroista. Keskutelu jatkuu Hämäliäisen, Nurmen ja Salmelinin osalta. Hämäläinen, Robinson, Nurmi ja Salmelin seisovat toistensa rinnalla, tuli mitä tuli.

Matti Hämäläisen ja Mervi Nurmen vastine julkisuudessa olleisiin Huiman koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäisen esittämiin väitteisiin.

 

Huiman hallitus kuin koripallojaoston puheenjohtajakin totesivat kannanotoissaan haluavansa puida näitä asioita sisäsäisesti ennen kuin asioita aletaan puimaan julkisesti. Pyysimme Huiman hallitusta ja koripallojaoston puheenjohtajaa palaveriin. Hallituksen edustajien puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kanssa asioita käytiin läpi, mutta asiat eivät edenneet haluamaamme lopputulokseen. Koripallojaoston puheenjohtaja ei sitä vastoin suostunut tapaamiseen. Vedimme tästä omat johtopäätöksemme.

Me haluamme tuoda julki asioiden oikean laidan. Julkisuudessa koripallojaoston puheenjohtaja on lausunut seuraavaa:

1. Mervi Nurmi on ottanut naisjoukkueelta päivärahat ja kilometrikorvaukset pois.

– Ei pidä paikkaansa. 29.1 olleessa palaverissa, jossa paikalla olivat silloinen valmentaja, jojo ja pj, josta puheenjohtaja itse on laatinut muistion. Kohdassa 2 hän on kirjannut seuraavaa: helmi- ja maaliskuussa pelaajille ei makseta päivärahoja, eikä kilometrikorvauksia.

Onko kyseinen päätös yksin valmentajan, ei ole.

Palaverissa valmentaja piti joukkueensa puolta ja päivärahoista ja kilometrikorvauksista kiinni, puolustaen niitä. Puheenjohtaja kirjoittaa kuitenkin päätöksen olleen yksin valmentajan, siitä vetäköön kukin päätelmänsä.

Muistiossa mainittua päätöstä ei ole käsitelty koripallojaostossa ja jokainen joka ymmärtää yhdistyslakia tajuaa, ettei näin suuria päätöksiä voi tehdä yksin valmentaja niin kuin puheenjohtaja väittää eikä edes satunnaisessa palaverissa pieni porukka. Eikä edes puheenjohtaja yksin. Tämän tasoiset isot päätökset tulee aina viedä jaoston päätettäväksi. Jaoston päätöksistä taas kantaa aina vastuun puheenjohtaja.

2. Puheenjohtaja väittää, että Mervi Nurmi on irtisanonut ulkomaalaiset pelaajansa.

– Ei pidä paikkaansa. 6.2 torstaina puheenjohtaja meni joukkueen harjoituksiin ja puhui ilman ulkomaalisvahvistuksia ja valmentajaa kotimaisten pelaajien kanssa. Tällöin vahvistukset olivat heittoharjoituksessa. Tämän jälkeen puheenjohtaja pyysi Perkinsin puheilleen ja kertoi ettei valmentaja halua että hän pelaa enää joukkueessa, sama toistui Taylorin suhteen. Tämän jälkeen Perkins meni Kenyan luo ja kertoi mitä oli tapahtunut ja ihmetteli asiaa. Kenya ihmetteli myös tapahtunutta ja korjasi, ettei valmentaja missään nimessä ole näiden irtisanomisien takana, vaan puheenjohtaja itse.

Tätäkään päätöstä ei edes ole mahdollista tehdä yksin valmentaja eikä edes puheenjohtaja, vaan päätös on tultava jaostolta ja tässä tapauksessa seuran hallitukselta.

Puheenjohtaja on tarkoitushakuisesti sysännyt kaikista naiskoripalloa koskevista päätöksistä syyn yksin Mervi Nurmen niskaan, ihmeellistä toimintaa jaoston puheenjohtajalta, jolle ainakin aiemmin Huimassa on kuulunut kantaa pää vastuu jaostonsa tekemistä päätöksistä. Vaadimme, että puheenjohtaja pyytää julkisesti Mervi Nurmelta anteeksi vääriä lausuntojaan.

Mervi Nurmi ex päävalmentaja                  Matti Hämäläinen ex joukkueenjohtaja

Simo Salmelin: Kadotettu totuus ja luottamus

Luettuani Mervin ja Matin totuutta kuvaavan kirjoituksen olen entistä vakuuttuneempi siitä, että jaoston puheenjohtaja on yksin syyllinen koripallon ympärillä vellovaan kaaokseen. Puheenjohtajan yksinvaltainen ote ja ylimielisen tökeröt menettelytavat on saanut koko sotkun aikaan ja paljon mielipahaa. Seuran säännöillä tai korrektilla toimilla ei näytä olevan hänen tekemisessään minkäänlaista sijaa. Selvästi totuudenvastaiset ja tarkoitushakuiset kannanotot julkisuuteen on ollut omiaan mustamaalaamaan Mervin. Minun aiemmassakaan kannanotossa ei ole ollut kyse valmentamisen taidoista tai rahasta, vaan ainoastaan siitä, ettei ketään eikä varsinkaan Huiman kiistatonta ”ikonia” Merviä, niin ala-arvoisesti saa kohdella. Ensimmäinen ja tärkein sääntö pitää olla, että julkisuuteen annettujen lausuntojen on oltava ehdottomasti totta, jos ne totena esittää. Jaoston puheenjohtajalta on selvästi mennyt puurot ja vellit sekaisin.

Todella pettynyt olen Huiman puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan julkiseen kannanottoon. Heidän sanomisensa täytyy perustua pahasti virheelliseen tilannearvioon. Jaoston puheenjohtajan tekemisistä ei ole riviäkään, mutta meidät Mervin ja Matin kanssa leimataan likaisella tavalla toimijoiksi. Jos on likaista tai rumaa puolustaa Mervin itseään ja me Matin kanssa arvostamaamme seuratoveria paikkaansa pitämättömältä panettelulta, niin sitten se on sitä. Mervin ja Matin kirjoitus osoittaa, että Huiman puheenjohtajisto on pahasi hakoteillä.

Koripallojaoston puheenjohtajan uskottavuus on mennyt ja hänen tuleekin erota tehtävästä, suurempien vahinkojen välttämiseksi. Huiman hallituksen on toimittava, ellei näin tapahdu. Huimasta rehellisenä yhteistyökumppanina olen todella huolestunut, jos tallainen toiminta hyväksytään ja sallitaan sen jatkua.

Simo Salmelin

 

Vastaa

 1. n.honila

  Tärkeinhän tästä taas (tarkoituksella) unohtuu, eli koko lysti on tämän porukan toimesta, hallituksen avustuksella jätetty muiden maksettavaksi. Julkinen nöyrä anteeksipyyntö tulisi osoittaa kaikille seuran tekijöille, jotka joutuvat tästä sotkusta väistämättä kärsimään.

  Vastaa
 2. Mielenkiintoista

  Pyytäkää te anteeksi kaikilta, jotka seuraavat tai ovat mukana Huiman koripallotoiminnassa. Kuppasitte Huiman tyhjäksi ja nyt esiinnytte marttyyreinä lehdissä..

  Vastaa
 3. Kohti uutta tulevaisuutta

  Korisjaoksen pj oli pelkkä kumileimasin. Muut teki, mitä huvitti. Eiköhän nämä avautumiset sais jo piisata, kun on jatkunut toista kuukautta. Mitähän tuo konklaavi seuraavaksi keksii Hämäläisen johdolla, mutta eipä sillä väliä, kun nämä avautumiset alkavat pikkuhiljaa muuttumaan sellaisiksi, että kun niitä lukee niin tulee naurettua kiikkutuolinaurua. Naistenjoukkue tarvitsee työrauhaa ja uusi kausi alkaa pikkuhiljaa, toisin kuin ennen, jolloin syksyllä vasta mietittiin tulevaa kautta.

  Vastaa
 4. Harri Saastamoinen

  Aikuiset ihmiset. Sopikaa aika ja paikka, keskustelkaa asiat kasvotusten ja lopettakaa tämä julkinen riitely. Tunnen myötähäpeää koripalloa pelaavien poikien isänä.

  Vastaa
 5. koripallo

  Matti ja Mervi aina tapahtuu. Mitäpä Simo Salmelin kuvittelee. Kyllä se vaan niin on kun rahat ja pysyminen liigassa on loppu niin jonkun on kannettava vastuu. Vastuunkantajiksi ei ollut Matista, Mervistä ja Simosta.

  Vastaa
 6. OT

  Miten ihmeen kautta tällaisessa seurassa pystyy kukaan tekemään järkevää seuratyötä? Kuin Game of thrones. Valtataistelu menossa ja päitä vaaditaan vadille. Kuka nousee seuraavaksi nöyryyttämään ja lopettamaan viimeisetkin toimivat jaostot?

  Vastaa
  1. laput silmillä porukka

   Nämä jutut vaikuttaa sivullisesta niin naurettavilta. Nuokin tyypit ikänsä saanet nauttia Huiman hedelmistä ja kun ikää tulee, kyvyt laskee niin riidellään kuin henki olisi kyseessä. Kyllä me oltais tehty toisin, oltais osattu homma hoitaa. Sama peli kun monella työpaikalla.
   Onneksi ei ole enää pieniä lapsia, tuollaisten kylähullujen lafkaan en veisi heitä.

   Vastaa
 7. hupsista ja oho!

  Naiskoripallon vihollisiksi osoitettiin syksyllä jalkapalloilijat. Kävikin niin että viholliset löytyivät omasta leiristä.

  Vastaa
  1. Mielenkiintoista

   Naiskoripallon vihollisia olivat ennen kaikki sponsoritukien saajat, koska Mervi Nurmi halusi ne kaikki naisille. Nykyinen pj. pystyy tekemään yhteistyötä myös jalkapalloilijoiden kanssa.

   Vastaa