Huiman nuoret Iita ja Juuso onnistuivat painonnoston Juniori Cupissa

07.04.2019 10:48
Cupin kultamitali näyttää tältä, ja sitä kohti Huiman nuoret nostajat ovat matkalla.
Lauantaina kisattiin Parkanossa painonnoston Juniori Cupin kevätkisa Etelä-Suomen nostajien osalta.  Keski-Suomen ainoat edustajat olivat Huiman Iita Kononen ja Juuso Koskinen, molemmat 13-16-vuotiaiden kisassa.

Tässä kevätkisassa pisteitä sai niin sijoituksesta kuin onnistuneista nostoista sekä omista Cup-kisaennätyksistä.

Iita nosti totutun varmasti kuusi onnistunutta voittaen ainoana sarjansa 49 kiloa. Tempauksen lukemaksi kirjattiin 44 kiloa ja työnnön 53 kiloa, joten yhteistulosta tuli 97 kilon verran. Iita taktikoi cup-pisteitä korottaen kahdella kilolla tempausta ja työntöä ja näin neljällä yhteistulosta sitten peruskoululaisten kisan, tosin nyt sarjaa ylemmäksi.

Yhteistyön voimaa

Oman kisansa jälkeen Iitalla oli jännittävä paikka edessä, sillä Juusoa normaalisti valmentava Iitan äiti Mari oli Jyväskylässä liikuntatieteellisessä luennoilla ja kun Iitan isä Jyrki toimi poikien kisan tuomarina, oli Iitan tehtävänä toimia Juuson huoltajana eli valmentaa Juusoa kisassa. Kaksikon yhteistyö onnistui hienosti, sillä Juusokin taktikoi itselleen parempaa Cup sijoitusta nostamalla kilon enemmän molemmissa nostomuodoissa ja näin kaksi kiloa enemmän kuin peruskoululaisten kisassa.

Juuso tempaisi 20 kiloa, mutta toinen työntö jäi hieman eteen eikä pysynyt pään päällä. Sisukas nuori mies laittoi kilon lisää ja nosti 23 kiloa onnistuneesti. Sarjan 45 kiloa neljäs sija tuli Juusolle 43 kilon tuloksella. Juuso onnistui viidessä nostossa kuudesta, joten Cup pisteitä ropisi niistäkin. Alle vuoden harjoittelulla poika kisaa upeasti, ottaen huomioon, että kilpakumppanit ovat harjoitelleet jo vuodesta kolmeen vuotta.