Huiman viisikolta loppui puhti – Sykki niukasti B-poikien finaaliin


Hannu Koivusen valmentama B-poikien joukkue jatkaa kevättään pronssiottelussa.

Koripalloa, B-poikien SM-sarja, 2. välieräottelu
Sykki–Huima 79–76 (36–30)
Sykki loppuotteluun voitoin 2–0

Huiman B-poikien unelma Suomen mestaruudesta murskaantui Helsingissä sunnuntaina. Lauantaina ensimmäisen välierän Laukaassa kolmella pisteellä voittanut Sykki oli myös kotisalissaan kolme pistettä parempi ja eteni näin SM-finaaliin oman välieränsä myös 2–0 voittanutta Tapiolan Honkaa vastaan.

Ensi lauantaina Laukaassa iltakuudelta pelattavassa pronssiottelussa Huima kohtaa Hongan pudottaman kaarinalaisen Ura Basketin.

Toinen välieräpeli noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Sykki oli pitkälti niskan päällä Huiman taistellessa tuntumassa loppusekunneille saakka. Mutta rinnalle saati ohi Huima ei noussut tälläkään kertaa.

Kun ruuvi on kireällä, ei peliminuutteja isommin vaihtomiehille heru – kummassakaan joukkueessa. Huiman kaikki aloitusviisikon pelaajat olivat kentällä vähintään 33 minuuttia. Sykkikin pelasi käytännössä vain kuuden pelaajan voimin.

Ihan ei Kalle Koivusenkaan taistelu riittänyt.

HUIMAN vaihtomiehet eivät tehneet vähien minuuttiensa aikana lainkaan pisteitä. Sykin penkki sai aikaan 16 pistettä.

Rasitus painoi Huimaa, joka menetti pallon 15 kertaa Sykin kahdeksaa vastaan. Levypalloissa Huima oli sen sijaan vahvempi lukemin 49–57.

Huimalta petti etenkin vapaaheittopeli.  23 yrityksestä sisään meni vain kymmenen (43 %). Muutama vapaaheitto edes enemmän ja pelissä olisi voinut käydä toisin.

Jose Botti (26/15) oli jälleen Huiman tehokkain. Kalle Koivunen (19/4) ja Veikko Niskanen (18/7) säestivät hyvin. Eelis Flyktman (5/15) oli vahva korin alla. Veeti Jämsenillä (8/7) oli jälleen vaikeaa kaukoheiton kanssa.

Tilastot

 

Vastaa