Huiman voittoputki poikki

20.01.2019 21:04
Atte Jämsen esiintyi pirteästi Raholaa vastaan. (arkistokuva)

Miesten B-divisioona jatkui Huiman osalta sunnuntaina kotiottelulla Raholan Pyrkivää vastaan. Tamperelaiset onnistuivat katkaisemaan kotijoukkueen kuuden voiton putken vahvan toisen puoliajan ansiosta lukemin 82-105 (16-26, 20-15, 18-36, 28-28).

Ottelun alkuhetket olivat Huimalle vaikeat, vierasjoukkue tuli otteluun kovalla vauhdilla ja Joulutauolla kokoonpanoon mukaan tullut sarjan pistetykki Armin Cane (30/7/6 syöttöä) vaikutti täysin pysäyttämättömältä. Kuuden minuutin pelin jälkeen RaPy johti 8-19 ja Cane oli viimestellyt jo 12 pistettä.

– Puhuttiin ennen peliä, että meidän on Raholaa vastaan pystyttävä olemaan fyysisempiä kuin normaalisti. Alussa mentiin sellaisella normisykkeellä, eikä pelattu edes mitenkään huonosti, silti Rahola löi 10 pisteen johdon tauluun, Huima päälmentaja Pena Ranta tuumaili.

Ranta hieman herätteli joukkuettaan aikalisällä ja hiljalleen etenkin puolustukseen alkoi tulla terävyyttä ja huomattavasti lisää fyysisyyttä. Toisen jakson alussa kotijoukkue alkoi viedä ottelua hurjan puolustuspään taistelun ansiosta. Varsinkin Cane alkoi turhautua Huiman tiukoissa pihdeissä.

Kotijoukkue nousi muutama minuutti ennen puoliaikaa hetkesi tasoihin, mutta RaPy onnistui vielä kampeamaan itsensä viiden pisteen johdossa tauolla.

– Pojat pelasivat aivan mahtavasti ensimmäisen puoliajan, suoritus oli todella kova ensimmäisen viiden minuutin jälkeen, Ranta kehui siipirikkoisen joukkueensa taisteluilmettä. Huimalta puuttui ottelusta Jukka Ohtonen, Tuomas Viertola ja Kalle Koivunen aloitusviiskosta. Lisäksi Otto Jämsen (7/3) joutui jättämään kentän kesken ottelun.

Toiselle puoliajalle tulikin sitten sisuuntunut Rahola. Joukkue murjoi kolmannen jakson ensimmäiset kuusi minuuttia lukemin 7-24 ja ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

– Meiltä vaan loppui pelimerkit toisella puoliajalla. Taso Raholaan just noin iso kun toinen puoliaika näytti, jos me ei pystytä jatkuvasti ylisuorittamaan, Ranta totesi faktat.

Huiman tehomies sunnuntaina oli Atte Jämsen (29/5), joka pelasi kauden parhaan ottelunsa. Myös Veeti Jämsen (19/2) pelasi mainion ottelun molemissa päissä kenttää paimentaen suuren osan ottelusta Canea. Myös Juuso Salmi (7/4) jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan, suorastaan uskomattoman rohkeata pelaamista vasta 14-vuotiaalta kaverilta. Ilahduttavaa oli myös, että Kasperi Häkkinen (1/5) ja Markus Santa (8/5) tekivät paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Huima jatkaa kotiotteluidensa putkea sunnuntaina 27.1., kun vieraaksi saapuu kuudentena oleva Karkkila. Ottelu alkaa kello 17.00. Rannan mukaan on mahdollista, että Ohtonen ja Koivunen ovat pelikunnossa, mutta mitään riskejä ei tulla ottamaan. Viertola on tähän tietoon sivussa vielä muutaman viikon.