ÄKS

HyPo piti pintansa lopussa ja vei voiton

03.12.2017 20:27
Henry Boyd oli lähellä nostaa Huiman voittoon.

Äänekosken Liikuntatalon katsojille tarjottiin sunnuntaina värikäs ja jännittävä kamppailu, kun Huima ja Hyvinkään Ponteva taistelivat miesten B-divisioonan sarjapisteistä. Hienosti läpi ottelun niskan päällä ollut vierasjoukkue onnistui nappaamaan voiton loppulukemin 70–72 (15–20, 13–18, 18–13, 24–21).

Myös Äänekoskelaisilla oli omat saumansa voittoon. 14 sekuntia ennen HyPo:n D´von Campbell (17/5/5 syöttöä) vei joukkueensa pisteen johtoon. Huima juoni aikalisällä kuvion, jossa pallo Henry Boydin käsiin hitaampaa vastustajaa vastaan. Boyd pääsikin hyvään koritekotilanteeseen, mutta tällä kertaa nosto lipsahti ohi.

Lopun ohiheiton jälkeinen levypallo karkasi Joni Pohjosen ulottumattomiin. Pohjosta tilanteessa sulkeva Toni ”Mikon poika” Honka upotti loppuhetkillä tärkeän korin HyPo:lle.

– Pojille sanoin pelin jälkeen kopissa, että jos tänään voitto olisi tullut oltasiin oltu todella onnellisia. Ehkä me ei kuitenkaan oltu niin hyviä, että voitto olisi ansaittu, Huiman päävalmentaja Juha Sten sanoi.

Etenkin ottelun ensimmäinen vartti oli Huimalle vaikea. Puolustuksessa tuli unohduksia, joiden seuraksena hyvinkääläiset pääsivät nostamaan helppoja koreja. Lisäksi kotijoukkueen heittopeli oli välillä pahasti kateissa. Suurimmillaan HyPo:n johto käväisi 15 pisteessä.

– En tiedä oltiinko alussa vähän juhlatunnelmissa, vai mikä oli. Tuli paljon virheitä ja heitettiin paljon ohi. Toisella puoliajalla tehtiin sitten paljon hommia, mutta ei se ihan riittänyt, Sten mietiskeli.

Juha Stenin oli tyytyväinen joukkueensa toisen puoliajan taisteluun, vaikka tappio tottakai harmitti.

Kolmas jakso oli Huimalta vahva. HyPon 10 pisteen johto oli ajettu kiinni reilussa viidessä minuutissa ja näytti, että äänekoskelaiset siirtyisivät ottelussa lopullisesti kuskin paikalle. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan sitkeä vierasjoukkue onnistui kuittaamaan Huima lähentelyt kerta toisensa jälkeen.

Huimasta parhaat tilastot kokosi Sami Mäntymaa (18/9), mutta heittotarkkuus jätti toivomisen varaa, sillä pelitilanneheitot osuivat alle 30 prosentin tarkkuudella. Henry Boyd (15/5/4 syöttöä) teki hyvää työtä Campbellin kanssa puolustuspäässä. Myös Boydin heittotarkkuus oli normaalia heikompi. Pena Ranta (12/4/5 syöttöä) ja Joni Pohjonen (10/7) olivat muut kaksinumeroisille pisteille päässeet huimalaiset.