ÄKS

Iita Konoselle Juniori Cup-hopeaa Helsingistä

22.10.2017 18:15 (muokattu 22.10.2017 18:17)
Lauantaina kisattiin Helsingin Ruskeasuolla painonnoston Juniori Cupin loppukilpailu, jossa äänekoskelainen Iita Kononen nousi toiselle sijalle.

Ikäluokkiensa parhaat kamppailivat niin ikäluokan loppukilpailun kisavoitosta kuin Cupin voitostakin. Kisa käytiin tavallisesta poiketen roundina ja sinclair-kisana.

Huiman Iita Konosen ennakkoasetelmat kisaan olivat kutkuttavat, sillä näytti, että pronssiin olisi mahdollisuus niin loppukilpailussa kuin Cupin kokonaispisteissä.

Iita kamppaili loppukilpailussa pronssista Keravan Bodonoksen Janette Ylisoinin kanssa, jolle kesällä hävisi kilolla. Janette aloitti tempaamalla 26 kiloa, Iita vastasi 27:llä. Toisella Janette tempaisi 28 ja Iita nokitti taas kilolla temmaten 29 kiloa. Nämä jäivät tyttöjen tempaustuloksiksi, kun molemmat epäonnistuivat 30 kilon tempauksessa. Iita sivusi kuitenkin tempausennätystään 29:llä kilolla.

Iita aloitti työntönsä 36 kilosta, Janette nosti 38 ja Iita toisellaan saman. Kolmannella Iita työnsi ennätyksensä 40 kiloa ja Janette epäonnistui toisellaan 41:stä, mutta onnistui viimeisessä työnnössään 41 kilosta. Näin tytöt saivat tismalleen saman yhteistuloksen 69 kiloa. Vaaka ratkaisi kisapronssin Iitalle, joka ennen kisaa painoi 42,90, kun taas Janette painoi 44,00. Sinclairpisteet siis Iitalla 120,059 ja Janetella 117,474.

Samalla Cupin kokonaiskisassa Iita kisasi tiukasti Ounasvaaran Atleettiklubin Aada Virran kanssa, joka onnistuneilla nostoilla olisi kiilannut jopa Cupin kakkoseksi.

Juniori Cupin kokonaiskisan alle 12-vuotiaiden sarjan voitti ylivoimaisesti Iitaa vuotta vanhempi Ounasvaaran Atleettiklubin Viivi Raudasoja, joka voitti kaikki neljä osakilpailua ja vielä  loppukilpailun. Iita yllätti kaikki ottamalla Cupin kakkossijan tämän päivän hyvän kisan ansiosta, niukalla erolla Rauta-Panttereiden Marla Sinisaareen, joka oli kolmas.

Iitalla oli Helsingistä runsaasti kotiintuomisia, sillä kisapronssin lisäksi Cupin kakkostilasta tuli 100 € stipendi.

Iita sai tytöt 17v I -merkin tehtyään yli 60 kilon tuloksen sarjassa 44 kiloa. Tänään Iita kohensi kolme kiloa yhteistulosennätystään, joka kirjataan nyt lukemiin 69 kiloa.

Juniori Cup Loppuhuipentuma 21.10.2017 Helsinki
TULOKSET

1. Viivi Raudusoja OAK (-05/35,80) 79 kg (35+44) 162,642 p.
2. Marla Sinisaari Ra-Pa (-05/50,10) 81 kg (36+45) 124,189 p.
3. Iita Kononen ÄH (-06/42,90) 69 kg (29+40) 120,059 p.
4. Janette Ylisoini BODONOS (-06/44,00) 69 kg (28+41) 117,474 p.
5. Aada Virta OAK (-07/38,00) 60 kg (23+37) 116,575 p.
6. Iiris Savolainen LeKi (-06/29,60) 45 kg (20+25) 113,251 p.
7. Lotta-Liina Malkamäki Ra-Pa (-06/48,60) 50 kg (21+29) 78,483 p.

Tytöt 12 vuotta ja alle, Juniori Cupin kokonaiskisa: kisoja viisi (Peruskoululaisten mestaruuskisoissa Pori 11.2.2017, Kevätkisa Turussa 6.5.2017, Kalajoen punttikarnevaalit 26.7.2017, Syyskisa Parkanossa 10.9.2017 ja Loppuhuipentuma Helsingissä 21.10.2017), joissa voittajalle 7pst/ Toinen 5pst/ Kolmas 4pst/ Neljäs 3 pst/ Viides 2pst/ Kuudes 1pst.

1. Viivi Raudasoja OAK 7+7+7+7+7=35 pst.