Isoveljen vuoro: ennätyksellä  kakkoseksi Kuortaneella – EM-rajat rikki Sepällä ja Pulkkisella


Valtteri Mattila paransi ulkorataennätystään kolmen vuoden tauon jälkeen. Arkistokuva.

Korkeutta hyppäävien Mattilan veljesten keskinäinen vääntö sai uutta väriä lauantaina Kuortaneen Eliittikisoissa. Valtteri Mattila, 22, näytti, että isovelikin on vielä pelissä mukana.

Mattila hyppäsi kilpailun kakkoseksi omalla ennätyksellään 209. Voittaja oli Mattilan ikätoveri Samuli Eriksson tuloksella 212.

Veljesten ennätys on yhä teinisensaatio Arttu Mattilalla, joka hyppäsi viime kesänä vain 15-vuotiaana ikäluokkansa Suomen ennätyksen 211. Talvella Arttu Mattila voitti aikuisten SM-kultaa hallissa.

Tänä kesänä pikkuveli ei ole vielä päässyt polvileikkauksen vuoksi kilpailemaan. Artun vastaus Valtterille nähdään todennäköisesti vasta heinäkuussa.

VALTTERI Mattilan kehitys on ollut pikkuveljeä maltillisempaa. Mattila hyppäsi ensimmäisen kaksimetrisensä kesällä 2013. Ulkorataennätys nousi 204:ään seuraavana kesänä, mutta vasta nyt tuli seuraava harppaus. Tosin hallissa Mattila ylitti runsas vuosi sitten 208.

– Kehityksen on kyllä aina huomannut, mutta ei niinkään senteissä näinä vuosina, Mattila kertoo.

– Kun saan juoksun kulkemaan kisassa, niin silloin hyppy nousee aina korkeelle, eli ainoo ratkaiseva ongelma ollu tuo vauhti.

Lauantaina kulki. Mattilan mukaan keli oli täydellinen: lämmin ja tyyni.

– Kesän tavoite on tietenkin perheen ykkössija, Mattila pistää haastetta.

Jos pikkuveljen kehitys jatkuu, isoveljenkin pitää parantaa reilusti.

– 215 senttiä olis kova tavoite. Sillä pääsisi 22-vuotiaiden EM-kisoihin Puolaan heinäkuussa.

KUORTANEELLA kisasi onnistuneesti myös Saija Seppä. 19-vuotias Suolahden Urhon maileri teki 1500 metrillä oman ennätyksensä ja samalla ikäluokkansa kotimaisen kärkituloksen 4.19,55. Viimekesäinen ennätys parani 0,59 sekuntia.

Tulos alitti komeasti myös 19-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan 4.27,00. Tiistaina Seppä oli jo alittanut Paavo Nurmen kisoissa Turussa EM-rajan 800 metrillä.

Tonnivitosen voitti Kuortaneella Sara Kuivisto ajalla 4.12,99. Seppä oli kisan neljäs.

MYÖS ÄU:n Aino Pulkkinen on matkalla heinäkuun lopulla Italian Grossetossa järjestettäviin 19-vuotiaiden EM-kisoihin. Pulkkinen alitti tulosrajan 400 metrin juoksussa nuorten Eliittikisoissa Nurmijärvellä keskiviikkona.

Pulkkinen pinkaisi ratakierroksen aikaan 55,18. Tulos on kauden kotimainen kärkitulos myös naisten sarjassa.

Tulosraja Grossetoon alittui 0,22 sekunnilla. Pulkkisen oma ennätys on viime kesänä juostu 54,36.

Vastaa