Itsenäisyyden puisto sai kolme uutta juhlakuusta


Kari Kiiskinen, Juho Kautto ja Matti Tuononen istuttivat juhlakuuset.

Äänekosken itsenäisyydenpuistoon istutettiin kolme kuusta satavuotisen Suomen kunniaksi. 

 

Istutustoimitukseen osallistuivat kaupunginjohtaja Matti Tuononen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Kautto ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen.

Puut istutettiin Kalle Piilosen patsaan edestä katsottuna vasemmalle. Syksyn mittaan siistittyyn Itsenäisyyden puistoon nyt istutetut kuuset kuvaavat tehdaskaupunkimme tärkeintä raaka-ainetta sekä symboloivat juhlivaa Suomea.

Itsenäisyyden puiston koivikkoa on harvennettu noin 40 rungon verran. Myös neljä jättimäistä kuusta on kaadettu.

– Luumupuita on istutettu ja kesäksi puistoon saadaan vielä kolme puistonpenkkiä ja Nora Tapperin vuonna 1996 veistämä patsas komea patsas valaistaan, kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlik kertoo.

– Alue on siivottu sen arvoiseen kuntoon,  Tuononen sanoo ja miettii kuinka patsaalle tuovat betoniaskelmat voisi päivittää graniittisiin noppakiviin.

Istutustalkoot olivat ohi juuri kun ne saatiin kunnolla käyntiin. Kolme kuusta löysivät paikkansa, lapiot heiluvat ja juttu luisti.

– Tämä on kaupungin ykköspuisto, josta muodostuu pikku hiljaa upea paikka. Näkyvällä paikalla sijaitseva puisto ei saa olla kuin pyhäinhäväistys eli siivottomassa kunnossa, Tuononen luonnehtii.

Kari Kiiskinen, Juho Kautto ja Matti Tuononen vetivät hanskat käteen ja tarttuivat lapioon.

 

 

Vastaa