Jalkapalloilijoille oma halli vasta käynnissä olevien hankkeiden lähdettyä liikkeelle


Äänekosken vapaa-aikalautakunta käsitteli monitoimihallin rakentamista kokouksessaan torstaina 11. toukokuuta.

 

Vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Jouni Sohlman otti kokouksessa esiin vapaa-aikalautakunnan toimialan suuremmat linjaukset ja niiden vaikutukset päätökseen.

– Vapaa-aikalautakunnalla on hyvin paljon keskeneräisiä hankkeita, jotka odottavat toteuttamistaan: liikuntatalon peruskorjaus, Musiikkiopiston tilaratkaisut, museotilojen hankkiminen, Suolahden uimahallin kuntosalin peruskorjaus, Painotalon kehittäminen ja jäähallin toteuttaminen. Nämä hankkeet tulisi saada toteuttamisvaiheeseen, eivätkä nyt suunnitteluvaiheessa olevat hankkeet saa niitä syrjäyttää, Sohlman sanoi.

– Jossain vaiheessa puhuttiin monitoimihallista, joka hyödyntäisi tehtaalta saatavaa halpaa energiaa. Sitten tuli vielä parempi ajatus superhallista Kotakennäälle, joka pysäyttäisi liikenteen Äänekoskelle ja toisi euroja kaupungille. Kun nämä hankeet haudattiin alettiin puhumaan kuplahallista liikuntapuistoon, joka tehtäisiin nopealla aikataululla. En ole hallia vastaan, vaan nimenomaan haluan, että tehdään kerralla pidempiaikainen ja kerralla hyvä ratkaisu, eikä hallia vain pariksi vuodeksi, Sohlman kertoi ÄKSälle.

Puheenjohtaja Jouni Sohlman teki asian käsittelyn aikana uuden ehdotuksen: Ylipainehallin kustannukset ja ulkopuoliset rahoitusmahdollisuudet selvitetään ja hanke toteutetaan, mikäli  kustannukset pysyvät kohtuullisissa rajoissa ja nyt jo olemassa olevat hankkeet on saatu työn alle.

Vapaa-aikalautakunta kannatti yksimielisesti puheenjohtaja Jouni Sohlmannin tekemää esittelijän ehdotuksesta poikkeavaa ehdotusta.

 

 

Aiemmin:

Liikkapuistoon harjoitushalli futaajille ja yleisurheilijoille

Vastaa