Jätteenkuljetuksesta päättää tulevaisuudessa viranomainen


Äänekoskella siirrytään viranomaisen järjestämään jätteenkuljetusjärjestelmään.

 

Sydän-Suomen jätelautakunta päätti 29. toukokuuta yksimielisesti, että Äänekoskella siirrytään viranomaisen järjestämään jätteenkuljetusjärjestelmään 1. syyskuuta 2020. Tätä ennen järjestetään kilpailutus eri jätteenkuljettajien välillä.

Tällä hetkellä Äänekoskella on käytössä kiinteistönhaltijan järjestämä jätteenkuljetus, eli kiinteistön haltija itse tilaa haluamaltaan kuljetusyrittäjältä jäteastian tyhjennyksen. Nyt tehty päätös johtaa viranomaisen järjestämään jätteenkuljetukseen, jolloin viranomainen valitsee jätteenkuljetuksen palveluntuottajan kuntalaisen puolesta.

– Kyllä asia oli aika selvä, sillä Äänekoskella ei ole juurikaan kilpailua jätteenkuljettajien kesken. Niissä kaupungeissa, joissa on käytössä kiinteistön haltijan valitsema jätteenkuljetus, on olemassa myös paljon enemmän avointa kilpailua. Nyt siirtymäajan aikana kaupunkilaisten olisi hyvä käyttää hyväkseen mahdollisuutta kilpailuttaa, kun kaupungissa on sentään kaksi jätteenkuljetusyritystä, sanoo jätelautakunnan jäsen äänekoskelainen Sinikka Rautiainen.

– Tietenkin mietityttää, että miten paikallisille työpaikoille käy, mutta on hyvä muistaa, että tähän siirtymään on vielä yli kaksi vuotta aikaa. Ja voi olla, ettei työpaikoillekaan käy mitään, sillä tässä ehtii tapahtua vielä paljon ja vuoden alusta tulee vielä paljon muutoksia jätelakiin, Rautiainen muistuttaa.

Kuluttajille muutos on todennäköisesti pieni ja positiivinen.
– Kaupunkilaisten näkökulmastahan tämä on hyvä asia, sillä kilpailutuksen kautta hinnat todennäköisesti laskevat, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.
– Kuluttajan tilanne helpottuu myös siinä mielessä, että tällä tavalla kaikki palvelut löytyvät yhdestä numerosta, kun nyt jäteasioissa joutuu soittelemaan moneen eri paikkaan, Rautiainen sanoo.

Äänekosken jätteenhuoltoviranomainen on Sydän-Suomen Jätelautakunta, joka on Sammakkokangas Oy:n osakkeenomistajakuntien yhteinen lautakunta. Äänekosken edustajat lautakunnassa ovat Sinikka Rautiainen ja Seppo Ruotsalainen, joka toimii myös lautakunnan varapuheenjohtajana.
 

Vastaa

  1. Ihmettelen

    Nyt, kun itse voi kilpailuttaa ja saa hinnat alas, niin Äänekoskella keksitään kilpailutus asukkaiden puolesta. Miksei sitä silloin tehty, kun oli yksi toimia. Toivottavasti hinnat ei nouse taas.

    Vastaa