Jehovan todistajat myyvät Suolahden kokouspaikan – kokoukset siirtyvät Äänekoskelle


 

Jehovan todistajat myyvät Suolahden kokouspaikan, jota kutsutaan valtakunnansaliksi.

 

Kokoukset siirtyvät kymmenen kilometrin päähän Äänekosken suuremmalle ja modernimmalle salille. Myynti liittyy Suomen alueelliseen muutokseen, joka muuttaa myös kokoontumistilojen tarvetta.

Suolahden seurakunnan jäsenet ovat aiemminkin pitäneet joitain kokouksia Äänekoskella. Jatkossa kokoustoiminta siirtyy kokonaan Äänekoskelle, jossa todistajilla on uudempi noin 140-paikkainen valtakunnansali.

– Suolahden sali on palvellut meitä hyvin, mutta meillä on vain kymmenen kilometrin päässä juuri remontoitu huippuhieno sali. On järkevää lisätä sen käyttöä. On myös mukava olla osa suurempaa seurakuntaa ja tavata kokouksissa enemmän ystäviä, kertoo Jussi Sillanpää paikallisesta Jehovan todistajien seurakunnasta.

Suolahden sali sijaitsee osoitteessa Raahenkatu 3, lähellä Suolahden keskustaa. Sali on rakennettu vuonna 1973 ja siinä on noin sata istumapaikkaa. Kiinteistöön kuuluu myös kirjasto sekä eteis- ja wc-tilat. Suolahden sali tulee pian julkiseen myyntiin.

Uudempi Äänekosken sali valmistui vuonna 1994 ja siinä on 142 paikkaa. Sali remontoitiin kauttaaltaan kevään remontissa ja samalla varustelutasoa parannettiin.

– Haluamme hyödyntää olemassa olevia kokouspaikkojamme paremmin, mutta sen lisäksi maan sisäinen muuttoliike on tuonut ihmisiä kasvukeskuksiin. Joillain pienemmällä paikkakunnalla voi taas käydä niin, että kokouspaikalle ei ole enää samaa tarvetta kuin oli aiemmin, kertoo myyntiryhmän jäsen Markus Lahtinen.

Jehovan todistajilla on Suomessa lähes 300 seurakuntaa ja noin 210 omaa kokouspaikkaa. Viimeksi uusia saleja on rakennettu Pyhäjoelle ja Helsingin Itäkeskukseen. Parhaillaan rakennetaan uutta kokouspaikkaa Haminaan.

– Suomessa meillä on erinomainen tilanne, sillä kaikki seurakunnat kokoontuvat omissa valtakunnansaleissamme ja salit ovat hyvässä kunnossa. Kokouspaikkoja ei myydä taloudellisista syistä. Pyrimme siihen, että salit ovat sellaisissa paikoissa, että ne palvelevat parhaiten alueen ihmisiä ja seurakuntia. Myös salien varustelua parannetaan. Yritämme pysyä tässäkin ajan hermolla, kertoo Markus Lahtinen.

Jehovan todistajilla on maailmanlaajuisesti yli 62 000 omaa kokouspaikkaa, ja lähivuosina on tarve rakentaa tuhansia uusia saleja.

 

Uusinta tekniikkaa kokouksissa

Jehovan todistajien seurakunnat kokoontuvat kahdesti viikossa tilaisuuksiin, joissa käsitellään Raamatun opetuksia ja sitä, miten niistä voidaan hyötyä arkielämässä. Kokouksissa hyödynnetään vahvasti modernia tekniikkaa.

Videot ovat olennainen osa kokousohjelmaa, joka julkaistaan myös digitaalisessa muodossa ilmaisessa JW Library -mobiilisovelluksessa. Useimmat todistajat – nuorista aina ikäihmisiin saakka – käyttävätkin kokouksissa tablet-tietokoneita.

Kokoukset ovat kaikille avoimia ja niissä käy muitakin kuin Jehovan todistajia.

 

Maailmanlaajuinen kunnossapito-ohjelma

– Kokouspaikkojen kunnossapito on tärkeä asia. Kaikille saleille on laadittu oma huolto-ohjelma, ja kiinteistö pyritään pitämään sen mukaisesti erinomaisessa kunnossa sekä sisä- että ulkopuolelta, kertoo Markus Lahtinen.

Vapaaehtoiset rakennusalan ammattilaiset tekevät kuntotarkastuksia saleilla ympäri Suomea. Samalla he antavat paikallisen seurakunnan jäsenille opastusta salien ylläpitämisestä. Koulutusohjelma on käytännöllinen, koska samalla opitaan huomioimaan myös oman kodin huoltokohteita.

– Joskus on tarve suuremmille remonteille. Meillä on Suomessa kaksi rakennusalan ammattilaisista koostuva vapaaehtoisryhmää, jotka huolehtivat näistä hankkeista yhdessä paikallisten todistajien kanssa, Lahtinen kertoo.

Jehovan todistajat noudattavat samanlaista huolto- ja korjausohjelmaa ympäri maailman.

– Suolahden sali on palvellut seurakuntaa hyvin, mutta nyt on hyvä hetki siirtyä kymmenen kilometrin päähän Äänekosken modernimmalle salille, kertovat Anne ja Paavo Heinonen (vas.), Eija ja Jussi Sillanpää sekä Susanna ja Sami Rautiainen paikallisesta Jehovan todistajien seurakunnasta.

 

 

Vastaa