Joulu avataan Suolahdessa perjantaina – luvassa joulupukin kulkue ja ilotulitus sekä monenlaista herkkua ja mukavaa


Suolahden joulunavaus tehdään yhdessä. Mukaan joulunavaukseen on haastettu yhteisöt, yrittäjät sekä järjestöt. Idea omaan joulunavaukseen tuli Urholta. 

 

Moni on jo tarttunut haasteeseen ja toiveena on saada koko kylän yhteinen juttu, jossa viihtyy koko perhe. Priimusmoottoreina järjestelyissä toimivat Urho ja Suolahden kyläyhdistys.

Suolahden joulunavausta vietetään perjantaina 23.11. Tapahtuma alkaa joulupukin kulkueella, joka matkaa uudelta asemalta kohti kylän keskusta, eli Ale-Makasiinin ja entisen Niskasen välissä olevaa parkkipaikkaa. Ensimmäiset 200 kulkueeseen osallistuvaa saavat heijastimen, jotka jaetaan asemalla seisovan postivaunun kupeelta.

Paikalle uskotaan tulevan valtava määrä kilttejä lapsia, onhan paikalla pukki muoreineen jakamassa karamelleja. Paikalla kuullaan pieni puhe sekä joulumusiikkia. Myös hevosajelua on luvassa.

SPR on laittanut puurokattilan tulelle ja Urho makkaragrillinsä. Entisen Wanhan Mestarin edustalla Lions Club Suolahti jakaa ilmaiseksi soppatykillisen hernekeittoa sekä näyttää Gabriel Lätin kuvaamaa kaitafilmimateriaalia 60-70 -luvun Suolahdesta. Luvassa siis nostalgista herkkua!

Kyläyhdistyksen väki jakaa glögiä ja pipareita. Suolahden uudelle asemalle on tuotu postivaunu, johon pääsee tutustumaan. Joulupukin kulkueen lähtiessä matkaan, juna puksuttaa Wanhalle Asemalle, ja asemalla onkin tilaisuus hörpätä junassa kupillinen glögiä.

Suolahtelaiset yritykset ovat laittaneet tarjoukset kohdalleen, sillä samaan aikaan vietetään myös Black Fridayta! Erilaisissa myyntikojuissa ja -pöydissä voi bongata yhtä ja toista joulun herkkua tai lahjatavaraa. Suolahden Eläkkeensaajat ja Martat laittavat S-Marketille myyntipöydät notkuvaksi perjantaina jo kello 10.

– Tule sinäkin pitämään myyntikojua joulunavajaisiin. Myyntipaikkoja voi kysellä S-Market Suolahdesta, K-Supermarket Suosikista ja Leppäsen Matilta Ravintola Viljoksesta, työryhmästä yllytetään.

Joulunavauksen kruunaa ilotulitus joka alkaa kello 20!

Suolahden joulunavaus perjantaina 23.11.

klo 17.30 joulupukin kulkue uudelta asemalta – ota lyhty ja tonttulakki mukaan!

klo 18 jouluvalot syttyvät

klo 20 ilotulitus

myyjäisiä, musiikkia, hernekeittoa, makkaraa, riisipuuroa, glögiä ja piparia sekä wanhoja Suolahti -filmejä!

MARJO STEFFANSSON

Vastaa

  1. kerttu

    riisipuuron puuttuminen oli pettymys. eikö se joulunavaus ollut 17.30-20.00. silloin oltiin paikalla, eikä puuroa tarjoiltu missään. hernekeitto oli maukasta ja hyvää ja kunnon annos kiitos. aikatauluja voisi ensi kerralla laittaa, missä mitäkin on mihin aikaan. mutta kiitokset muuten, mahtava juttu, tällä kertaa ihana täysikuu loisti komeena.

    Vastaa