Joulumanteli: Ville Hartikka – Joosua


Seihtemäs joulumantelikappale on Joosua.

 

Musiikkivisionääri Ville Hartikka intoutui kirjoittamaan oman Joulumantelibiisinsä tuttavansa rankasta lapsuuskokemuksesta, jossa piti nuorella iällä oma possu pistää lihoiksi joulupöytään.
– Kappale siis pohjautuu tositapahtumiin, mutta sitä on saatettu hieman maustaa ja muutella nykyaikaisempaan muotoon. Mikä olisikaan enemmän tätä päivää, kuin vegaanius? No sukupuolettomuus, mutta se nyt ei liity tähän, Hartikka kertoo.

Ja nyt kieli pois poskesta.

– Sävelsin, sanoitin, nauhoitin ja miksasin kappaleen sekä kuvasin ja editoin videon neljässä päivässä, joten tarina saattaa olla hieman tynkä ja puhelimen kamera halusi muutella valoisuutta välillä, joten mahtava illuusio kolmesta Villestä yhdessä kuvassa ei oikein pääse oikeuksiinsa. Deal with it, Hartikka toteaa.

– Surullinen tarina todellisesta suomalaisen joulun sankarista. En usko, että katson joulukinkkua enää koskaan samalla lailla, Joulumantelitoimituksemme huokaa.

 

 

Musakornerin Joulumanteli on musiikillinen joulukalenteri, jossa esitellään päivittäin yksi jouluaiheinen kappale. Kappaleet ovat suur-Äänekosken alueen taitavien muusikoiden rakentamia, soittamia tai ainakin niillä on jonkinlainen side omaan rakkaaseen kotiseutuumme ja/tai sen asukkaisiin. Biiseistä nautitaan niin kauan kuin tavaraa riittää. Hyvää joulunodotusta!

 

Vastaa