Juho Kautto nimesi vaalipäällikkönsä


Eduskuntaan kolmatta kertaa pyrkivä Juho Kautto sai vaalipäälliköksi tomeran organisaattorin, äänekoskelaisvaltuutettu Riikka Hapon. 
 
 
Vaalipäällikön valinta oli siinä mielessä selvä, sillä Juho halusi laajentaa myös omia näkemyksiään. 
– Vaalipäällikköni on nuori, ja eri viitekehyksessä elänyt sekä toimelias someosaaja. On upeaa, että saan uutta pohdintaa ajatuksilleni, Juho sanoo. 
Kaksikon tuttavuus on kohtalaisen tuore, sillä tiet kohtasivat viimeisten kuntavaalien aikaan. 
– Pyörittelin vaihtoehtoja mielessäni, ja muistin, kuinka Riikka osoitti kuntavaalien aikaan kyntensä. Ollaan tehty porukassa jo paljon asioita, ja huomaan, että kuljemme samaa latua. Bonuksena on vielä se, että Riikka on loistava delegoimaan asioita, Juho kiittelee. 
 
Houkuttelu ei ollut pitkä prosessi. Kolmen pienen lapsen äiti mietti tarkkaan, ottaako pallosta koppia. 
– Jos totta puhutaan, niin halusin mietintäaikaa vain hetken. Kyseessä on iso pesti ja iso vastuu, ja piti pohtia onko itselläni aikaa ja resursseja lähteä Juhon kaveriksi. Takaraivossani tiesin, että tämä vaikka tämä on iso homma, on tämä myös iso kunnia, jota ei voi jättää käyttämättä. Järjestellään muut asiat vaalitohinoiden mukaan, Riikka hymyilee ja kiittelee jo nyt kotijoukkojaan tuesta. 
 
Kampanjaa hiotaan parhaillaan. 
– Alustavat suunnitelmat ja aikataulut ovat jo hyvällä mallilla. Kampanja näkyy vahvasti Äänekoskella, sillä täältä me lähdemme puskemaan kohti eduskuntaa, Riikka sanoo. 
– Jos meinaa pärjätä vaaleissa, täytyy pärjääminen aloittaa täältä kotikentältä, Juho lisää. 
Juho laskee, että edellisissä vaaleissa hän sai Äänekoskelta noin puolet äänistä. 
– Äänimäärää pitää nostaa sekä Äänekoskella, että muilla paikkakunnilla. Jyväskylä ja Jämsä ovat vahvaa kannatusaluettani, tämä ei tarkoita suinkaan sitä, että pohjoinen Keski-Suomi jäisi vaalikampanjassa huomiotta, Juho laskee. 
 
Juho toivoo, ettei häntä leimata ay-mieheksi, vaikka työntekijöiden asema onkin yksi tärkeä vaalipointti. 
– Vaikka ay-toiminnassa vahvasti mukana olen ollutkin, ja suuri siivu historiaani, emme lähde sille linjalle kokokaan, vaikka työntekijöiden asema tulee olemaan kampanjassa edelleen mukana vaikken olekaan enää ay-liikkeen palveluksessa.
 
Vaalikahvila tulee todennäköisesti värittämään Äänekosken kahvilatarjontaa. 
– Se on vakaa tarkoitus. Oma kahvila on hyvä paikka tukiryhmän kokoontumiseen ja mahdollisten äänestäjien kohtaamiseen, Riikka sanoo. 
Kampanjan paukut ladataan helmi-maaliskuun taitteessa. 
– Tätä ennen hiotaan strategiaa, mutta koko ajan vaalityötä taustalla tehden ja rahaa keräten, Juho tuumaa. 

Vastaa

  1. Petteri Nieminen

    Ongelma on että työttömät ja tosi pieni tuloiset eläkeläiset on unohdettu Suomessa.Heitä ei saada vaaliuurnille valitettavasti.

    Vastaa