Juho Kautto: Vasemmistoliitto ei lähde hallitukseen mikä ei pura työttömiä nöyryyttävää aktiivimallia


Vappuna kokoonnuttiin torille sekä kahviloihin. Kuva Esa Happonen

Vasemmiston vappujuhlaa vietettiin Äänekoskella marrsin merkeissä, kahvittelulla Juho Kauton vaalikahvila Heräämössä sekä Suolahden kansantalolla. 

 

Tuore kansanedustaja Juho Kautto otti vappua vastaan vapunaattona Kansantalolla. Hän kertoo, että tämä vappu oli hänelle ensimmäinen 15 vuoteen, ettei ollut jossain päin Suomea juhlapuhetta pitämässä. Puheen hän oli kuitenkin saanut laatia kansantalon juhlaväen kuultavaksi. 

– Vaikka työväenluokan saavutukset ovat kiistattomia on meillä kuitenkin aihetta myös huoleen. Sipilän jo väistyvä hallitus näytti, millaista on, jos oikeistolaiset voimat saavat ylivallan Suomessa. Oikeistohallitus leikkasi ennennäkemättömästi kaikista pienituloisimpien toimeentulosta. Giljotiiniin joutuivat niin eläkeläiset, työttömät, opiskelija kuin paljon sairastavatkin, Juho Kautto sanoi. 

Puheessaan hän muistutti juuri käytyjen vaalien tuloksesta. 

– Vaalien suurimmat voittajat ovat SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto. Nämä kolme puoluetta saivat yhteensä viisitoista paikkaa lisää eduskuntaan. Tämän tulee näkyä mielestäni myös tulevan hallituksen kokoonpanossa. Vasemmistoliitolle vaalimenestys oli myös merkittävä, sillä emme ole eduskuntavaaleissa saaneet vaalivoittoa sitten 1995 jälkeen, Kautto sanoi ja kiitteli ehdokkaita sekä puolueen puheenjohtaja Li Anderssonia. 

Äänekoskella vasemmistoliiton vaalitulos oli Kauton mukaan historiallinen.

– Vasemmistoliitto oli suurin puolue yli 22 prosentin kannatuksella. Suolahden kannatus oli yli 28 prosenttia. Vasemmistoliiton menestys Äänekoskella on mielestäni luottamuksen osoitus myös tekemäämme kuntapolitiikkaa kohtaan. Saimme kuntavaaleissa äänestäjiltä vahvan luottamuksen ja olemme tähän luottamukseen pyrkineet vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä riittää valtavasti haasteita muuttotappion kaupungissa, jota edelleen vaivaa myös sitkeä työttömyys. Meillä on myös haasteita vanhustenhuollossamme väestömme ikääntyessä myös meillä, Kautto sanoi. 

Kautto sanoi, ettei vasemmistoliitto ei lähden hallitukseen mikä ei pura työttömiä nöyryyttävää aktiivimallia. 

– Tämä onneksi oli ainakin ennen vaaleja myös ehdoton sosiaalidemokraattien tavoite. Meille on myös keskeistä, että tuleva hallitus tekee ihmisoikeusperustaista politiikkaa. Emme suostu myös hallitukseen, joka heikentää ihmisten perusturvaa emmekä sellaiseen hallitukseen, joka purkaa työntekijöiden turvaksi luodun yleissitovan työehtosopimusjärjestelmän. Keskeistä vasemmistoliitolle on myös Suomen pysyminen aidosti puolueettomana maana emmekä suostu missään nimessä hallitukseen, joka ajaa meidät entistä lähemmäksi Natoa. 

Juho Kautto sai naapurikahvila Kokoomosta kukkaterveiset kokoomusväeltä. Kukkia luovuttamassa olivat Irene Aaltonen, Olli Jämsén ja Kokoomuksen Keski–Suomen piirin toiminnanjohtaja Eeva-Kaisa Rouhiaiselta.

Musiikista vastasivat Äänekosken työväensoittajat Esko Eirolan (oik) johdolla. Solistina toimi Jukka Vehkala.

Vastaa

  1. valheella on lyhyet jäljet

    Kummallista puhetta taas vasemmistolaiselta. Voittajiksi mainitaan vaan ne jotka ovat itsestä kivoja kavereita, sama peli kuin työpaikoilla usein. Perussuomalaiset olivat voittajia ihan isolla Veellä. Tämä on taas sitä toisten vähättelyä ja koulukiusaamista. Sellainenko herra se tämä Kautto on ollut koulussa ja sama jatkuu nyt kun on päässyt valtaan. Eikös se Niinistökin kehoittanut olemaan suvaitseva, räksyttäminen loppu ja hoitamaan vaan ihmisille tärkeitä asioita..

    Vastaa
  2. Hymy vielä hyytyy

    Nooh, antaa näiden hehkuttaa nyt näillä vaalivoitoillaan. Jättämällä persut jatkuvasti paitsioon, ne tulee olemaan kaikkein isoin puolue 4 vuoden päästä, eli sitä odotellessa.

    Vastaa