Jyri Lehtonen pisti YUP-kirjailijan kävelemään Kehä I:n päästä päähän – Harakalta lainatuissa Huima-verkkareissa


Kansanedustaja Timo Harakka lainaa Huima-verkkarinsa Hippo Taatilalle. Edessä on 24 kilometrin kävely Suomen vilkasliikenteisintä tietä pitkin.

Kirjailijanakin kannuksiaan ansainnut koripallomies Mikko ”Hippo” Taatila asetti runsas vuosi sitten itselleen ansan – ja joutuu pian kärsimään. Loimaalaissyntyinen Taatila aikoo lähiaikoina pitää lupauksensa ja kävellä Kehä I:n päästä päähän ”Äänekosken Huiman verkkareissa ja lippalakissa ja George Michael -viiksissä”.

Erikoisen lupauksen taustalla on Taatilan viime keväänä tekemä ennakkoarvio Korisliigan silloisista pudotuspeleistä. Taatila ei luottanut runkosarjassa kolmenneksi sijoittuneen Kouvolan Kouvojen mahdollisuuteen selvitä puolivälieristä eteenpäin eli mitalipeleihin. Taatila oli asiasta niin varma, että lupasi Kehä I -lenkin, jos Kouvot lyö Salon Vilppaan ja menee jatkoon.

Lupauksen taustalla oli tietysti se, että Kouvoja valmensi Huima-kasvatti Jyri Lehtonen. Vastoin asiantuntevana pidettävän koriskirjoittajan ennustusta Kouvot löi Vilppaan. Lopulta Kouvot marssi aina mestaruuteen saakka.

Taatilan piti lunastaa lupauksensa jo viime kesänä, mutta mies ei saanut käsiinsä Huiman verryttelyasua. Nyt tilanne on korjattu, kun Lehtosen tapaan Äänekoskelta omalle uralleen ponnistanut kansanedustaja Timo Harakka lainasi Taatilalle omat Huima-verkkarinsa.

35-vuotiaalla Taatilalla on edessään siis noin 21 kilometrin tarpominen Suomen vilkasliikenteisen tien vartta pitkin. Tarkkaa ajankohtaa kävelylleen Taatila ei ole vielä päättänyt.

Taatilalta on julkaistu tähän mennessä neljä tietokirjaa ja yksi romaani. Taatilan tietokirjat ovat painottuneet koripalloon, mutta tänä vuonna julkaistu YUP: Helppoa muisteltavaa sukeltaa rockmusiikin syövereihin. Syksyllä julkaisuun tuleva kirja on henkilökuva koripalloilija Petteri Koposesta.

Vastaa