JyWe haki pisteet Pankkarilta

06.11.2019 21:36

Äänekosken Pankkari Areenalla pelattiin miesten B-divisioonaa poikkeuksellisesti keskiviikkona, kun Huima ja Jyväskylän Weikot mittelivät Keski-Suomen herruudesta. Tällä kertaa paikallispelistä ei muodostunut jännitysnäytelmää, sillä vierasjoukkue ratkaisi ottelun käytänössä jo avausjaksolla. Suurimmillaan 18 pisteen kaulan ensimmäisellä jaksolla nykäissyt JyWe voitti ottelun lopulta lukemin 62–77 (11–27, 15–9, 17–17, 19–24).

– Kyllä me oltiin unessa tänään. Näköjään me pelataan paremmin vieraissa jostain syystä. Kotikentällä on jonkinlaista jännitystä ja paineita. Me ollaan aloitettu kotipelit huonosti, kun taas vieraskentällä tekemisen taso on tasaisempaa, Huiman päävalmentaja Tommi Koskinen ihmetteli.

Kotijoukkueen alku oli todellakin murheellinen. Ensimmäistä pelitilannekoria saatiin odottaa lähes viisi minuuttia, eikä tahti parantunut juurikaan koko avausjaksolla. Yhdeksän minuutin pelin jälkeen taululla murheelliset 6–24 lukemat.

Huiman korinteko oli ajoittain kovin vaikeaa, eikä pelkästään JyWe hyvän puolustuksen ansiosta. Useampi helpohko nosto lipsahti ohi ja erityisen suuria vaikeuksia oli myös vapaaheittoviivalla. Kotijoukkue paiskoi käytännössä läpi ottelun puolet vapaaheitoista ohi.

– Joka päivä heitetään paljon vapaaheittoja, eikä pelaajat noin huonosti treeneissä heitä. Kyllä sekin on jotain henkimaailman juttuja, Koskinen harmitteli joukkueensa heikkoa vapaaheittopeliä.

Ottelun edetessä äänekoskelaiset pääsivät paremmin peliin mukaan ja nousivat jopa pari kertaa tiukan trappipuolustuksen ansiosta aivan tuntumaan, mutta puhti ei lopulta riittänyt rinnalle asti ja vierasjoukkue pääsi karkaamaan tavoittamattomiin.

Vaikka Huima pelasi heikon ottelun, ei voittaminen hyvälläkään esityksellä olisi ollut helppoa. JyWe pelasi erinomaisesti molemmissa päissä kenttää. JBA-avut Niilo Kärkkäinen (14/4), Henry Boyd (7/4/7 syöttöä) ja Aleksi Liukko (11/13/4 torjuntaa) olivat isossa roolissa. Myös Karo Puittinen (20/8) pelasi hyvän ottelun.

Huimasta Trenton Clayton (24/11) pääsi omalle tasolleen, vaikka olikin välillä vaikeuksissa 211-senttisen Liukon pihdeissä. Myös Juuso Salmi (12/4/7 syöttöä) ja Veeti Jämsen (14/3) tekivät hartiavoimin töitä. Sen sijaan Kalle Koivunen (4/4) jäi kauaksi parhaasta tasostaan Boydin puristuksessa.