ÄKS

JyWe vahvempi paikalliskamppailussa

11.02.2018 20:37
Jarmo Uecker taisteli jälleen tuttuun tapaan molemmissa päissä kenttää. (kuva: Esa Happonen)

Sunnuntaina kamppailtiin sarjapisteiden lisäksi Keski-Suomen herruudesta, kun Huima ja Jyväskylän Weikot iskivät yhteen Jyväskylän Monitoimitalossa. Hyökkäyspelinsä kanssa tuskailleet äänekoskelaiset joutuivat nöyrtymään lopulta lukemin 77–62 (22–15, 20–11, 20–21, 15–15).

– Niin pelaat kuin harjoittelet. Meillä on ollut rikkonaisia harjoitteluviikkoja armeijan ja muiden syiden takia. Ensimmäinen puoliaika oltiin aivan pihalla, eikä saatu mitään aikaan, Huiman päävalmentaja Juha Sten harmitteli.

Ottelun avauspuolikas oli Huimalle todella vaikea. Puolustus sentään toimi kohtalaisesti, mutta hyökkäyspelissä ei ollut mitään ideaa ja heitot kolisi rautoihin vapaistakin paikoista. Toki on myönnettävä, että kotijoukkue puolusti hyvin. Ero olisi voinut olla puoliajalla suurempikin ilman Pena Rannan (16/6) kovia suorituksia. Kokenut takamies viimeisteli puoliaikaan mennessä 11 pistettä.

– Ensimmäisellä puoliajalla alkoi pojilla jo päät riippumaan, kun mikään ei onnistunut. Onneksi sentään toisella puoliajalla saatiin asennetta peliin. Silti ei päästy missään vaiheessa edes hyvälle perustasolle missään vaiheessa. Se vähän harmittaa, Sten kertoi.

Toisella puoliajalla Huima sai hetkittäin hieman otetta pelistä ja nousi kymmenen pisteen tuntumaan. Tätä seurasi kuitenkin usein pari huonoa hyökkäysvalintaa tai helppoa menetystä ja eroa taas yli 15 pistettä.

Rannan lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Joni Pohjonen (13/4), Jarmo Uecker (12/7), ja Henry Boyd (10/3). 15-vuotias Veeti Jämsen onnistui mainiosti tehden kuusi pistettä ja antaen kolme syöttöä.

Kotijoukkueen ylivoimainen ykkönen oli Glen Stokes (25/3), joka satutti kolmosillaan aina kun Huima oli päästä otteluun mukaan.

Sarjaa on neljä ottelua jäljellä ja Huima on edelleen kahdeksantena neljä pistettä yhdeksäntenä olevaa Raholaa edellä. Joukkueilla on keskinäinen ottelu 23. helmikuuta Tampereella, voitto siitä riittää varmistamaan kahdeksannen sijan.