Kaksi onnekasta nelosluokkalaista lähtee Säätytalolle juhlimaan satavuotiasta Suomea


Hietaman koulun Eino Raatikainen lähtee Säätytalolle juhlimaan satavuotiasta Suomea.

Suomen lasten itsenäisyysjuhlaan Helsinkiin ja Säätytalolle lähtee kaksi Äänekosken nelosluokkalaista. 

 

Suomen lasten juhla järjestetään itsenäisyyspäivän aattona, 5. joulukuuta. Mukaan on kutsuttu kuusisataa lasta, kaksi jokaisesta Suomen kunnasta, juhlimaan ja onnittelemaan satavuotiasta.

Äänekoskelta matkaan lähtee Hietaman koululta Eino Raatikainen ja Asemakadun koululta Eemeli Liimatainen. Mukaan kaksikkoa saattamaan lähtee Eemelin luokanvalvoja Sari Valtonen. Eino ja Eemeli valikoituivat matkaan arpaonnellaan. Mukana arpajaisissa oli kaikki äänekoskelaiset kymmenvuotiaat lapset.

ÄKSän toimituksessa piipahtanut Eino lähtee mukaan hieman jännittynein tunnelmin, sillä edessä on pitkä matka ja hienot juhlallisuudet.

– Eräänä päivänä soi puhelin ja kaupungin opetus- ja kasvatusjohtaja  Ville Härtsiä kysyi, saako Eino lähteä matkaan. Ei siinä tarvinnut miettiä kahta kertaa, Einon äiti kertoo.

Pääministeri kättelee kaikki kymmenvuotiaat tulevaisuuden rakentajat.

– Ei sekään jännitä, Eino sanoo toimittajan uteluun.

Varsinaista pukukoodia ei juhlaan ole, mutta Eino ei lähde kuitenkaan matkaan lempihupparissaan ja verkkareissa.

– Mulle ostetaan puku, Eino sanoo.

Kotijoukoisssa pukuun päädyttiin lyhyen keskustelun jälkeen. Einoa puku hieman jännittää, sillä sellaista ei hänellä vielä ole päällään ollut.

Asemakadun koulun rehtori Tapio Saaristo iloitsee koululle langenneesta arpaonnesta.

– Onhan tämä kunnia-asia joka tuntuu mukavalle. On hienoa, että näihin juhlallisuuksiin päästää myös Keski-Suomesta ja vielä pohjoisemmastakin, Saaristo sanoo.

Juhlan järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 –organisaatio.

Vastaa