Kannanotto: Veroprosentin laskeminen Äänekoskella työn alle


Keskustan Äänekosken paikallisyhdistyksen vuosikokous 15. maaliskuuta sekä kunnallisjärjestön vuosikokous 20. maaliskuuta ottivat kantaa Äänekosken kaupungin positiiviseen tilinpäätökseen.

 

Äänekosken kaupungin talous on saatu raiteilleen ja vuoden 2017 tilikauden tulokseksi on muodostunut  7,6 miljoonaa euroa ylijäämää. Tulos on yksi Keski-Suomen parhaista.

Kolikolla on kuitenkin myös toinen puoli. Tulos on saavutettu yhdellä Keski-Suomen korkeimmista veroprosenteista. Siinä lienee yksi syy myös siihen miksi Äänekoski kärsii edelleen muuttotappiosta ja väkiluvun vähenemisestä. Tämän päivän ihmiset tutkivat hyvin tarkkaan muuttopäätöksiä tehdessään kunnan palvelujen tilan ja veroprosentin. Tuossa jälkimmäisessä Äänekoski häviää naapureilleen.

Vuoden 2019 talousarvion valmistelussa on syytä ottaa vakavasti työn alle veroprosentin laskeminen sellaiselle tasolle, että pärjäämme myös kuntien välisessä kisassa asukkaista.

Keskustan Äänekosken paikallisyhdistys ry
puheenjohtaja Henna Penttinen

Keskustan Äänekosken kunnallisjärjestö ry
puheenjohtaja Leila Lindell

Vastaa

 1. Mielenkiintoista

  Lasketaan ihmeessä, että voidaan sitä sitten taas kohta nostaa. Laitettaisiinko muuten nyt tämä ylijäämä jo viimein alueiden ulkoiseen parantamiseen. Tiet ja julkisivut ovat kuin jostain kauhuelokuvasta, mutta hienoa, että rahaa on kassassa!

  Vastaa
  1. En persson

   Näinhän se on , eli Populismia parhaimmillaan , olisitte esittänyt rahaa työllistämiseen, niin siinä olisi ollut järkeä, varmaan olisi tullut muutama äänikin seuraavissa vaaleissa.

   Vastaa