Karhunlähteen päiväkodissa päästään Satumetsään ja Taikakaupunkiin


Taikakaupunki Äänekoski on jännä ja mystinen paikka.

 

Karhunlähteen päiväkodin uumenista löytyy Satumetsä sekä Taikakaupunki Äänekoski. Lapsille nämä kaksi, sävyltään hyvin erilaista huonetta ovat elämys isolla eellä. 

 

Karhunlähteen päiväkodin henkilökunta on toteuttanut huoneet haalien päiväkodista, kotoa ja ystäviltä yhtä jos toista tykötarvetta: valoja, verhoja ja erilaisia eläinfiguureja. 

– Kuten päiväkodin johtaja Leena Raatikainen totesi, tämä on meidän aikuisten lahja lapsille, Mesikämmen -ryhmän lastentarhanopettaja Jaana Kari-Svan kertoo. 

Päiväkodin jokainen lapsi pääsee tutustumaan Satumetsään sekä Taikakaupunkiin. Elämysretkelle lähdetään tutun aikuisen kanssa muutaman hengen ryhmissä. 

– Ryhmäkoko on pieni, jotta jokainen pääsee tutustumaan elämykseen omassa rauhassa, Jaana kertoo.

Satumetsässä seikkailevat kiinnittävät erilaisiin yksityiskohtiin huomiota. Jollekin paikalle tuotu pieni vesielementti on asia, jota katsellessa  mielikuvitus lähtee hurjaan laukkaan. Joku taas löytää samanlaisen lampun kuin mummolassa. Lapset kuiskailevat, ettei talvipesässä nukkuva karhu vain herää. 

– Mä näin ketun, kuiskaa Karla. 

– Määkin näin ketun, jatkaa Enni. 

– Mää näin sudenkorennon, supattaa Karla jatkaa luetteloa näkemistään eläimistä. 

– Määkin näin sudenkorennon ja perhosen, Enni säestää.  

Noomi jää istumaan karhun pesän edustalle. Hän tuijottaa hipihiljaa selkänsä lumiluolan suulle kääntänyttä karhua. Pienen tytön päässä raksuttaa ainakin sata ajatusta. 

Kolmen lapsen ryhmässä kuullaan ihastuksen huokailuja. Satumetsäretken jälkeen yllätysmatka jatkuu Taikakaupunki Äänekoskeen: pieneen huoneeseen astuessa ryhmä hiljenee kuin kuin olisi volyyminappia käännetty. Mustille kankaille on maalattu fosforivärein autoja, katuja, kukkia, puita ja taloja. Lapset ovat itse toteuttaneet nämä maalaukset. Kankaan yläreunaan oli Karhunlähteen päiväkodin aikuiset maalanneet siluetin kaupungista, metsän sekä valtavan suuren Kotakennään sillan. Taikakaupunki herättää paljon ajatuksia pienessä päässä. 

– Onko tuo punainen auto meidän, Enni kysyy.

– Meidän auto on hopeinen, Karla sanoo ja alkaa etsiä kuumeisesti isän autoa. 

Vaikka huone on pimeä, se ei ole lasten mielestä lainkaan pelottava. 

– Täällä on hauskaa kun nää värit hohtaa, Karla tuumaa. 

– Hei sun hampaatkin hohtaa, Enni huomaa.

Noomi etsii maalaamaansa kukkaa, ja pian se löytyykin.  

Jaana kertoo, että projekti on yhdistänyt ja lähentänyt koko päiväkodin väkeä. Satumetsään ja Taikakaupunkiin tutustumaan pääsevät myös vanhemmat, joiden oppaana toimii oma lapsi. 

– Tavoitteena on, että myös toiset päiväkodit pääsevät tutustumaan elämykseen, Jaana sanoo.

Satumetsä elää ja muuttuu pikkuhiljaa jouluisemmaksi. Nähtäväksi jää, joko sinne tonttukin tupsahtaa? 

Enni, Karla ja Noomi pääsivät seikkailemaan Satumetsään.

Vastaa