Karjalainen: Juha Sten Katajan päävalmentajaksi – Huiman mukaan tilanne on avoin


Juha Sten on toiminut kaksi viime kautta Huiman päävalmentajana.

Joensuussa ilmestyvän Karjalaisen tietojen mukaan Huiman miesten koripallojoukkuetta viimeiset kaksi kautta luotsannut Juha Sten olisi ensi kaudella Korisliigassa pelaavan Katajan päävalmentaja. Karjalainen väittää, että Stenin 2+2-vuotinen sopimus Huiman kanssa olisi purettu yhteisymmärryksessä.

Huiman koripallojaoston puheenjohtajan Laura-Liisa Hyytiäisen mukaan tieto 34-vuotiaan Stenin siirtymisestä Katajaan on vahvasti ennenaikainen. Hyytiäinen myöntää kuitenkin, että asiasta on neuvoteltu.

– Kaikki tietävät, että Kataja etsii uutta päävalmentajaa, joten ei ole mikään ihme, että he ovat olleet yhteydessä myös Juhaan, Hyytiäinen kertoo ÄKSälle.

HUIMAN ja Stenin sopimusta ei siis ole purettu kuten Karjalainen väittää. Hyytiäinen toppuutteleekin huhumyllyä.

– Katajalla on useita muitakin vaihtoehtoja päävalmentajaksi. Kataja aikoo ilmoittaa ratkaisustaan vasta ensi viikolla, Hyytiäinen korostaa.

Sten valmistui huippuvalmentajaksi kurssinsa priimuksena 2016. Tämän jälkeen hän lähti vetämään tuolloin kakkosdivisioonassa pelanneen Huiman Kärkyllä Korisliigaan 2020 -projektia. Sten nosti Huiman viime kaudeksi sarjatasoa ylemmäksi B-divariin, jossa Huima jäi niukasti ulos pudotuspeleistä.

Jyväskylän Palokassa asuva ja Asemakadun koululla Suolahdessa luokanopettajana työskentelevä Sten sai viime talvena perheenlisäystä. Tämän vuoksi Huimassa päädyttiin ratkaisuun, jossa oman huippuvalmentajatutkintonsa valmiiksi saanut ja peliuransa lopettanut Pena Ranta otti vastuun miesten joukkueen päävalmentajan tehtävästä. Stenin on määrä jatkaa joukkueen apuvalmentajana.

Sten on tuttu mies joensuulaisille. Sten päätti pelaajauransa Katajan paidassa vuosina 2010–12. Tätä ennen Turun NMKY:n kasvatti ehti pelata Suomessa Aura Basketin ja Lappeenrannan NMKY:n paidassa ja ammatikseen myös Ruotsissa, Saksassa sekä Espanjassa.

Ennen Huimaa Sten valmensi HoNsUn A-junioreita. Hän on toiminut myös 20-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana.

KATAJA on Suomi-koriksen mahtiseura. Seura on ollut 2000-luvulla peräti 12 kertaa SM-mitaleilla. Mestaruudet Kataja on voittanut vuonna 2015 ja 2017.

Päättyneellä kaudella Kataja jäi runkosarjassa kuudenneksi eikä selviytyi jatkoon puolivälieristä.

Linkki Karjalaisen uutiseen

Vastaa