Kärsivällisyyttä liikenteeseen: Kotakennääntietä korjataan tällä viikolla


Kotakennääntiellä tehdään pintapaikkauksia loppuviikosta.

 

Keskiviikkoaamuna moni työmatkalainen hieraisi silmiään, kun Kotakennääntiellä Äänekosken Nesteen ja S-marketin liikenneympyrän välille oli kehkeytynyt liikenneruuhka.

Syynä liikenteen jonoutumiseen on paikkaustyömaa, jonka ajankohta varmistui kaupungin katupäällikkö Harri Pirhosellekin vasta tänään.

– Nämä on hankalia juttuja, kun asfaltointikohteita on paljon samaan aikaan: ne on pakko tehdä kesällä. Asfaltoinnissa on oma hektisyytensä, kun kalusto liikkuu ja homma tulee päälle aika äkkiä sitten kun se on täällä päin, Pirhonen toteaa.

Kotakennääntie kaipaa perusteellista remonttia, mutta sen aika on myöhemmin. Ensiavuksi katu saa nyt pintaansa asfalttipaikkoja pahimpiin reikiin ja lohkeamiin.

– Pintaa on nyt pakko korjata, että saadaan kadulle jatkoaikaa. Muuten kosteus menee rakennekerroksiin, Pirhonen selittää.

 

Urakointi hidastaa liikennettä Kotakennääntiellä, ja mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia muita reittejä. Pirhonen myöntää, että keskustan ja nelostienkin ollessa remontin alla ovat kiertotiet kuitenkin vähissä.

– Haitta ei ole kuitenkaan pitkäaikainen, sillä Kotakennääntielle päällystykset saadaan sateista riippuen joko huomenna tai ylihuomenna, Pirhonen lupaa.

Vastaa