Kasperi Kankkuselle hopeaa KLL:n painimestaruuskisoista


Urhon painijaoston puheenjohtaja Timo Pitkänen (vas), Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki ja valmentaja isä Janne Kankkunen osallistuivat Kasperin mitalikahville.

Kasperi Kankkunen vastasi äänekoskelaismenestyksestä Koululiikuntaliiton painimestaruuskilpailuissa.

 

Suolahden Urhon kasvatti, 13-vuotias Kasperi Kankkunen paini hopealle Koululiikuntaliiton kreikkalais-roomalaisen painin kisoissa viime viikonloppuna. Viime joulun alla Kasperi paini hopeaa myös vapaapainissa. Tostaina juotiin mitalikahvit Suolahden voimailutalolla.

Hopeaa tuli 7-13 vuotiaiden 47-kilon sarjassa.

– Ei ollut saumoja kultaa, vaan se karkasi otteestani, vaikka yritin tehdä liikkeitä sen saavuttaakseni. Totta kai se harmitti vähän, kun hävisin finaalissa, Kasperi sanoo.

Kasperin sarjassa oli 10 osallistujaa ja viikonlopun aikana hän sai osallistua neljään matsiin, ennen kuin hopeamitali pujotettiin kaulaan.

Yli puolet elämästään molskilla niskalenkkiä vääntänyt Kasperi tunnetaan tunnollisena ja ahkerana harjoittelijana, jota isä-Janne valmentaa. Paini valikoitui lajisi omasta halusta.

– Seitsemän vuotta sitten etsittiin isän kanssa minulle sopivaa ja mieleistä urheiluharrastusta. Tulimme käymään täällä voimailutalolla, ja lajin etsintä ratkesi siihen, Kasperi muistelee.

Viikossa harjoituspäiviä tulee kolmesta neljään. Kilometrejäkin kertyy auton mittariin, sillä kerran viikossa matkataan Harjun Voiman treeneihin Vaajakoskelle.

– Kasperi on aina innostunut treenaamaan, Janne Kankkunen sanoo.

Urhon painijaoston puheenjohtaja Timo Pitkänen allekirjoittaa Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäen kanssa lausunnon harjoitteluaktiivisuudesta.

– Meillä on junioripainijoita 15, joista kymmenkunta aktiivisia harrastajia. Kasperin on käytävä hakemassa ikäistään harjoitteluapua muualta, Pitkänen sanoo.

Vastaa