Kataja vei kärkiottelun jatkoajalla – myös joulupukki vieraili Liikuntatalolla

15.12.2019 10:26
Joulupukki vieraili puoliajalla Liikuntatalolla.
Kipinä – Kataja Basket II 94-98 (38-39) (13-20, 25-19, 25-25, 22-21) (ja. 9-13)

Äänekosken Liikuntatalolla nähtiin koko rahan edestä hyvätasoista II divarin koripalloa sarjan kärkiottelussa. Tasaista fyysistä vääntöä  riitti läpi ottelun, mitään ei saanut ilmaiseksi korinalla.

Avausheiton heitti kaupunginjohtaja Matti Tuononen. Puoliajalla vieraili pukki, ei kuitenkaan Teemu Pukki, vaikka pukilla jalkapallo olikin mukana.

Avausjaksolla Jarmo Uecker laittoi itsensä likoon, haastoi Katajan puolustusta hyökkäyspäässä 9 pisteen arvoisesti. Kolmannella jaksolla Katajan korialuspelote Valter Kortelainen sai viidennen virheen, joten korinalle tuli tilaa. Varsinaisella peliajalla kotijoukkueella oli voiton avaimet omissa käsissä. Kataja oli kuitenkin toista mieltä riistäen pallon kotijoukkueelta ja tehden tasoittavan korin aivan peliajan lopussa. Varsinaisen peliajan jälkeen oltiin tasapisteissä 85-85.

Siitä voidaan olla monta mieltä, oliko pallonriisto laillisin keinoin toteutettu. Tilanne oli niin nopea tuomarillekin.

Edessä oli viiden minuutin jatkoaika. Kataja oli karata jo ratkaisevasti jatkoajan alussa, siirtyen johtoon 85-91. Kipinä tuli vielä 17 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä Juuso Haapasaaren  kakkosella lukemiin 94-95. Tarvittavat voittopisteet Kataja naulasi vapaheittoviivalta Johannes Lasaroffin johdolla (18).

– Tasaista vääntöä oli, kaveri heitti hyvin, meillä huono alku otteluun kommentoi Joni Hautsalo.

Kipinän pistemiehet: Pyykkönen Ville 18, Uecker Jarmo 17, Mäntymaa Juuso 2, Haapasaari Juuso 4, Jäntti Lauri 19, Mäntymaa Sami 30, Hautsalo Joni 2, Häkkinen Teemu 2.

Teksti ja kuvat: Koiviston Kipinä

Ottelun avausheiton heitti kaupunginjohtaja Matti Tuononen.