Katso kuvat: Tällaiset graffitit Tärttämäen siltaan maalataan – ilmoittaudu mukaan!


Yksityiskohta Aika-teoksesta. Kuvat teoksista kokonaisuudessaan jutun lopussa.

Äänekosken Tärttämäen sillan päätyihin maalattavat graffitit on tarkoitus toteuttaa juhannuksen jälkeen kahden viikon aikana. Kuntalaiset voivat tallettaa itsensä Peili-teokseen.

Siltaan taiteiltavat teokset ovat nimeltään Aika ja Peili, ja suunnittelijana toimi jyväskyläläinen graffittitaiteilija Janne Saarikoski. Saarikosken johdolla maalaustyöstä vastaavat kaupungin nuorisotoimen kesätöihin palkkaamat nuoret.

Aika-teoksessa pääosassa ovat luonto ja vuodenajat, sekä paikallinen historia. Kuvasta voi paikantaa myös elementtejä vanhasta ja uudesta vaakunasta. Peili-teokseen maalataan teksti Äänekoski, jonka eteen maalataan siluetteja paikallisista henkilöistä. Tämän teoksen hahmosiluetteihin saavat kuntalaiset osallistua. Teokseen mahtuu noin 20-30 henkilöä.

Osallistuvien henkilöiden siluetit hahmotellaan paperille, josta leikataan sabluuna ja tämä ikuistetaan maalaten seinään. Ikuistettava hahmo voi olla myös lemmikkieläin, jos eläin pysyy paikallaan siluetin muotoilun ajan.

Peili-teoksessa korostuu paikallisten osallistuminen katutaidehankkeessa. Teos säilyy parhaillaan vuosikymmeniä, joten osallistuneet voivat mm. jälkeläisilleen ja lapsenlapsilleen käydä näyttämässä kuka hän seinällä on ja ketä muut hahmot ovat.

Hahmosiluetit luodaan perjantaina 28.6. ja maanantaina 1.7. noin klo 10-14 välillä.

Mukaan haluavia kuntalaisia pyydetään ilmoittautumaan keskiviikkoon 26.6. mennessä sähköpostilla matkailu- ja markkinointikoordinaattori Saana Peurasaarelle (saana.peurasaari(at)aanekoski.fi).

Peili. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Aika. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Vastaa