Kaupungin lausunto keskustan kaavavalitukseen: ”Ei yhtään asiallista perustetta”


Keskustan asemakaava näyttää nyt tältä.

Äänekosken kaupunki ottaa kantaa kaavavalitukseen. 

 

Ydinkeskustan kaavasta on tehty valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen maaliskuun lopussa. Valittajat ovat huolissaan torin paikan siirtämisestä nykyiseltä torilta tulevalle monitoimiaukiolle.

Valitusta perustellaan  muun muassa Viiskulman liikenteen läheisyyden melu-  ja hajuhaitoilla, taustaselvityksen puutteilla, arkkitehtuurin keskeneräisyydellä ja sillä, että kaupunkilaiset vastustavat toripaikan vaihtoa.

– Mielestämme vanha tori toimii hyvin. Keskeinen kortteli, jolla se sijaitsee tulee suunnitella vuorovaikutteiseksi ihmisten keskeiseksi avaraksi tilaksi, jossa viihdytään, tehdään ostoksia, ollaan turvallisesti, huomioidaan eri ihmisryhmät (vanhukset, vammaiset lapset jne) ja heidän tarpeensa. Myös hyvin suunnitellulle alueelle on mahdollista asettaa harrastus- ja kilpailutoimintaa, valituksessa sanotaan.

Kaupunki on laatinut aiheesta hallinto-oikeudelle lausunnon.

– Emme näe valituksessa yhtään asiallista perustetta. Ei se edellytä päätöksen kumoamista, jos joku on sitä mieltä, että joku toinen ratkaisu olisi parempi. Asia on hyvin käsitelty ja vielä erityisen avoimesti yleisötilaisuuksissa, joihin kuntalaisilla on ollut mahdollisuus osallistua. Aiheesta ei ole tullut kuin yksi huomautus valmisteluvaiheessa ja kaksi päättäjää ovat jättäneet eriävät mielipiteet, talousjohtaja Tapani Hämäläinen sanoo.

Lausuntoa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 24. huhtikuuta. Lue esityslista kokonaisuudessaan täältä.

 

Aiemmin: 
 Ydinkeskustan kaavasta valitus hallinto-oikeuteen 

Vastaa

  1. Kaarlo

    Aikanaan oli sanonta: Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin, mutta vaaliehdokas Aasi ratsasti Jeesuksella eduskuntaan. Kun pari kiusantekijää ratsasti turhalla valituksella Äänekosken valtuustoon, olisi paikallaan keksiä naseva sanonta näistä valittajista ja heidän äänestäjistään. Näin luotaisi samalla paikallista kulttuurihistoriaa.

    Vastaa