Kaupungin oikaisu 4.11. julkaistuun keihästiedotteeseen


Äänekosken kaupungin 4.11.2019 julkaisemassa tiedotteessa ”Kimmo Kinnusen MM -91 voittokeihäs esille Pankkari Areenan pysyvään näyttelyyn”, annettiin virheellisesti ymmärtää, että keihäs olisi aito MM -91 voittokeihäs.

 

Todellisuudessa keihäs on Kimmo Kinnusen nimikirjoituksella varustettu Apollo -merkkinen harjoituskeihäs, jonka Kinnunen lahjoitti muistoesineenä huutokaupattavaksi hyvän asian puolesta. MM-kilpailuissa heitettiin järjestäjän keihäillä, eikä niitä saanut kilpailupaikalta mukaan.

Kimmo Kinnusen mielestä keihään tunnearvo perustuu pitkälti siihen, että lahjoituksella saatiin kerättyä iso potti huutokaupan tarkoitukseen, eli mammografialaitteen hankintaan Äänekoskelle.

Niilo Tervanen ja isäni Jorma mahdollistivat omalta osaltaan laitteen hankinnan. Se, että jollakin on laittaa hyväntekeväisyyteen tällainen summa, on se, mikä pitäisi muistaa ja mitä tulee kunnioittaa. Keihäs näytteli sivuroolia tässä asiassa, tärkeintä oli tämä hyvän asian puolesta toimiminen, Kinnunen toteaa.

– Otsikointi jutussa oli huono ja perustui inhimilliseen virheeseen minun, eli jutun alkuperäisen kirjoittajan puolelta. Pahoittelen asiaa. Toivottavasti hieno tarina otsikon takana muistetaan, eikä se, onko keihäs aito vai ei, kaupungin viestintäkoordinaattori Heli Puputti kommentoi.

Keihäs tullaan edelleen sijoittamaan Areena Pankkarin tulevaan näyttelyyn.

Linkki alkuperäiseen tiedotteeseen: https://www.epressi.com/tiedotteet/kaupungit-ja-kunnat/kimmo-kinnusen-mm-91-voittokeihas-esille-aanekoski-areena-pankkarin-pysyvaan-nayttelyyn.html

Vastaa

  1. ilpo Korhonen

    Onhan se kiva, että Heli Puputti otti syyn niskoilleen. Ko. farssia ei olisi syntynyt lainkaan, mikäli Kimmo Kinnunen olisi jo juttua kirjoittaessa kertonut totuuden? Olen sitä mieltä, että Niilo Tervanen luuli ostaneensa aidon keihään, joka oli Shellillä näytteillä ja jonka sitten vei ”turvaan” varkauden pelossa? Ja nyt totuus paljastui lähes 30 vuoden kuluttua hänellekin. Onhan selvää, että huutokauppahinta nousi korkeammaksi ”aidosta” keihäästä, kuin että olisi mainittu, että keihäs on harjoituskeihäs. Tämä farssi lyö laudalta tullen mennen ääneseudun energian lomamökkiasian, tai kaupunginjohtajan valinnan, jossa Simo Salmelin jäi hopealle. Jorma Kinnunen on tuonpuoleisessa, joten asian todellista laitaa voidaan vain arvailla, eikä Tervanenkaan luultavasti tiedä sitä, saati sitten Kimmo?

    Vastaa