Kaupunginhallitus haluaa vuokrata Suolahtisalin viideksi vuodeksi


Äänekosken kaupunginhallitus on päättänyt ehdottaa valtuustolle, että kaupunki vuokraa Suolahtisalin tilat seuraavaksi viideksi vuodeksi. 

 

Suolahtelaislähtöinen yrittäjä Olli Bräysy osti Keski-Suomen Opiston kiinteistöt kesällä Keski-Suomen Kansanopiston kannatusyhdistykseltä ja aloitti neuvottelut kaupungin edustajien kanssa Suolahtisalin vuokraamisesta.

Vuokra-aika olisi 1.11.2018-31.10.2023. Kaupungilla on mahdollisuus jatkaa vuokrasopimusta määräajan päättyessä yhden vuoden jaksoissa.

Vuokran määrä olisi 3,333 euroa kuukaudessa (lisäksi arvonlisävero). Vuokra sisältää kaikki kiinteistön ylläpitoon liittyvät kustannukset muun muassa lämmön, sähkön, veden, kiinteistönhuollon ja normaalin jätehuollon. Vuokrahinta ei sisällä siivousta.

Bräysy on sitoutunut tekemään kyseiseen tilaan ennen vuokrasuhteen alkamista suursiivouksen, vesivuotojälkien puhdistuksen (muun muassa huippuimurin vuotovesien värjäämät alakattolevyt), palokatkorajojen tarkistuksen ja tarvittaessa täydennyksen sekä lattiakanavan puhdistuksen mineraalivillasta ja roskista.

Kaupunginhallitus ehdottaa myös, että valtuusto hyväksyy vuoden 2018 talousarvioon 10 000 euron lisämäärärahan vuokraamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi.

– En näe kehitysmahdollisuuksia näin lyhyellä vuokrasopimuksella. Päätöksellä yritetään kenties ainoastaan hiljentää vallalla oleva keskustelu ja viiden vuoden päästä Suolahtisalista yritetään taas päästä eroon, kaupunginhallituksen jäsen Matti Virtanen sanoo.

 

Vastaa

  1. Ihmettelijä

    Tottahan omistaja voi myydä kiinteistön pois vaikka heti jos haluaa, ei siihen vaikuta saako hän kaupungin kanssa vuokrasopimuksen tai ei. Nyt olisi vain hyvä että saataisiin Äänekoskelle ja vielä hienonpaa että se Suolahden kaupunginosassa oleva hieno ja toimiva kulttuuritila. On turhaa vasemmistolaista kateutta jos yrittäjä saa vuokratuloja, siitähän tässä on kysymys.

    Vastaa