Kaupunginhallitus: Monitoimihalli omaksi 5,3 miljoonan euron lainalla


Kaupungilla on vuokrasopimus valmistuvaan monitoimihalliin. Nyt se ostettanee omaksi.

Monitoimihalli valmistuu vuonna 2019 kesäkuun loppuun mennessä Kotakennääntien Nelostien puoleiseen päähän. Näyttää vahvasti siltä, että 15 vuoden vuokrasopimus unohdetaan, ja kaupunki lunastaa monitoimihallin omakseen. 

 

Vuokrakustannukset olisivat olleet 6,9 miljoonaa euroa. Lehto Tilat Oy tarjosi kaupungille mahdollisuutta ostaa monitoimihalli omakseen 5,4 miljoonan euron hintaan. Kaupunginhallitus esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle, että se myöntää 5 300 000 lisämäärärahan talousarvion investointiosaan vuodelle 2019.

Kaupungin lainakanta kasvaa kiinteistön ostossa 5,3 miljoonaa euroa. Laina-ajaksi on laskettu 20 vuotta, se tarkoittaa, että lainaa tullaan lyhentämään 265 000 eurolla vuodessa.

Vastaa

 1. toivottavasti kannattaa

  Mitä toi vuokrasumma olisi sisältänyt? Muutakin kuin hallin vai olisiko vuokraan kuulunut sähköt-vedet-siivous. Mutta varmaan pakkorako tässä vaiheessa ostaa itselle jos konkurssi uhka Lehdolla. Oisko jäänyt kesken.

  Vastaa
 2. aarne mykkänen

  eikö noikin rahat ois voinu ohjata jonnekkin muualle..esim:uusiin työpaikkoihin

  Vastaa
 3. Erikson

  Onpas outo yhtälö ,väkiluku vähenee mutta urheiluhallit lisääntyy. Joukkueet kisailee maakuntasarjoissa,eikö mikään riitä urheilulle, Harmi kun kallis tekolumi suli pois ei pääse enää hiihtämään.

  Vastaa
 4. Mörkö

  Onko riskianalyysia koskaan tehty monitoimihallin käytöstä? Onko tämäkin typerää kaupungin hypetyspolitiikkaa?

  Vastaa