Kaupunginvaltuusto: Äänekosken Katulähetykselle ja Suolahden Työttömät ry:lle avustusta


Äänekosken Katulähetyksen avustuksista keskusteltiin ja äänestettiin. Suolahden Työttömät ry:n avustus meni läpi keskutelutta. 

 

– Tulevaisuuteen pitää tehdä yhteiset pelisäännöt sekä yksi hakuprosessi, Leila Lindell (kesk) sanoi.

– Kuka oli kilpailutuksessa ihmisen puolella? Äänekosken arvopohja näyttää siltä, että työttömiä pompotellaan ja olen pettynyt kaupungin virkamiehiin. Katulähetys on säästänyt kaupungilta rahaa viime vuonna 150 000 euroa, ja lisäksi kyseinen toimija tuottaa palveluita kaupunkilaisille ja oikeita töitä työttömille, sanoi Marke Tuominen (ps) ja teki muutosesityksen

Katulähetys haki euroja 80 000 euroa. Tuominen toivoi summan olevan 60 000 euroa. Lauri Lax (ps) kannatti Tuomisen muutosesitystä.

– Emme voi avustaa sellaista toimintaa, mikä on kilpailutettu. Summa ei voi perustua siihen, mitä toinen toimija hakee. Tämä on kilpailutuksen tulos, ja tämä on toiminta-avustusta mitä nyt haetaan. Avustus ei voi olla vastikkeellista, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoi ja piti Tuomisen esitystä huonona.

Hallintojohtaja Aleksi Heikkilä muistutti, että Katulähetyksen ja Suolahden työttömien avustushakemuksia on käsitelty kaupunginhallituksessa useaan otteeseen. Kaupunginhallitus on päättänyt määrärahaksi molemmille tahoille 30 000 euroa.

– Viimeinen päätös on lainvoimainen ja syntynyt yksimieliseksi. Katulähetys on tehnyt päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Valtuusto ei voi päättää 60 000 euron avustuksesta, Heikkilä oikaisi.

Paula Pekonen (kesk) kysyi, mistä rahat otetaan ja onko kaupungilla varaa maksaa.

– Samasta paikasta kuin kokouspalkkionnekin. Onko varaa, sen päätätte te valtuutetut, Tuononen sanoi.

Kimmo Tuikka (vihr) näki Katulähteyksen tekemässä työssä myös ympäristönäkökohdan.

– Katulähetys on hyvä kierrettäjä, Tuikka sanoi.

Tarja Pullinen (kok) ihmetteli, miten kaupungilla on varaa pistää miljoona euroa Kauppakadulla varrella olevaan aukioon, mutta ei tällaisiin määrärahoihin.

– Nyt puhutaan 30 000 eurosta per järjestö. Eivätköhän nämä ole sen ansainneet, Pullinen sanoi.

Katulähetyksen määrärahan osalta käytiin äänestys. Tuomisen esittämä ja Laxin kannattama 60 000 euron määräraha ei saanut muilta puolueilta kannatusta.

Kaupunginvaltuusto päätti myöntää Katulähetys ja Suolahden Työttömät ry:lle harkinnanvaraisen avustuksen suuruudeltaan 30 000 euroa käytettäväksi yhdistyksen Äänekoskella harjoittamaan työllisyyden edistämiseen ja vaikeimmin työllistyvien tukemiseen sillä edellytyksellä, että avustusta ei suoraan eikä välillisesti käytetä kuntouttavan työ toiminnan palveluihin tai näiden tuotannon rahoittamiseen.

 

 

Vastaa