KeiteleJazzin ohjelmisto julkaistiin: mukana muun muassa Virgil Donati, Steve’n’Seagulls ja Wigwam Revisited


KeiteleJazzit palaavat Äänekosken kesään yhden välivuoden jälkeen kesäkuussa.

 

Aiemmin Äänekosken rantapuistossa on jatsailtu heinäkuun lopulla, mutta tänä vuonna jazz raikaa jo kesäkuun lopulla 28.6–1.7. Neljän illan sijasta nyt on kolme täysipainoista musiikki-iltamaa, mutta vastaavasti kussakin aiemman kolmen yhtyeen sijasta neljä.

Tänä vuonna jazzfestarille antavat erityisleiman proge ja huimat rumpalit.  Tiivistyneen rakenteen myötä blues on ainakin toistaiseksi jäänyt sivuun päälavan konserteista.

Festivaali aloittaa torstaina 28.6. kaiken kansan rock-illalla, jossa esiintyvät Kalevauva.fi, Saimaa, Steve’n’Seagulls ja Popeda.

Perjantaina jatketaan progressiivisen rockin ja ulkomaisten vieraiden myötä. Festivaali marssittaa vielä kerran lavalle suomiprogen kultakauden Vesa Aaltonen Proge Bandin ja juhlavuottaan viettävän Wigwam-klaanin voimin. Englantilainen progelegenda Gong ja nuoren polven metallinen energiahirmu IceFish loistorumpali Virgil Donatin tähdittämänä täydentävät ikimuistoisen illan.

Tuttuun tapaan festivaali huipentuu lauantain jazz-konserttiin, jossa lavalla loistavat KJC Guitar Special (kitaristeina Varre Vartiainen, Timo Kämäräinen, Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari), Timo Lassy Band & Ricky-Tick Big Band Brass, Verneri Pohjola Group ja Simon Phillips with Protocol IV.

Oman jazzyhtyeensä Äänekoskelle tuova Phillips on yksi kaikkien aikojen rumpaleista, joka on soittanut lukuisissa yhtyeissä Totosta Judas Priestiin, The Whosta Roxy Musiciin. Phillipsin levyilleen tai kiertueilleen palkanneita huippuja ovat olleet mm. David Gilmour, Jimmy PageJeff Beck, Jon Anderson, Mick JaggerMike Oldfield, Eric Clapton ja Gary Moore.

Intiimeissä salikonserteissa tunnelmoidaan Johanna ja Mikko Iivanainen Duon sekä Viitasen Piian sävelin.

Keitelejazz 28.6.-1.7.2018

Rokkitorstai,
Jazzteltta 28.6.2018 klo 18
Lippu 45 € + palvelumaksut (K18)

Kalevauva.fi
Saimaa
Steve’n’Seagulls
Popeda

Progeperjantai

Jazzteltta 29.6.2018 klo 18.
Lippu 45 € + palvelumaksut (K18)

Vesa Aaltonen Proge Band
Wigwam Revisited
Gong
IceFish feat. Virgil Donati

Jazzlauantai

Jazzteltta 30.6.2018 klo 18
Lippu 45 € + palvelumaksut (K18)

KJC Guitar Special
Timo Lassy Band & Ricky-Tick Brass
Verneri Pohjola Group: ”Pekka”
Simon Phillips with Protocol IV

Erilliskonsertit:

Lauantai 30.6.2018 Kaupungintalo klo 15
Lippu 20 € + palvelumaksut (S)

Johanna ja Mikko Iivanainen Duo

Sunnuntai 1.7. klo 17.00 Wille – Olohuone ja Keittiö
Lippu 10 € + palvelumaksut (S)

Viitasen Piia

KeiteleJazz Äänekosken Rantapuistossa 28.6. – 1.7.
Liput Jazzteltalle 45 euroa päivältä. Myynnissä myös useamman päivän lippupaketteja. Festivaalin lipunmyynti alkaa Tiketissä 1.3.2018.

Vastaa