Kelan korvaamien taksimatkojen tilaaminen muuttuu Keski-Suomessa – ota uusi numero talteen


Heinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Keski-Suomessa numerosta 0800 30 22 59.

 

Heinäkuun alusta alkaen asiakas saa korvauksen taksimatkasta vain, jos hän tilaa matkan palveluntuottajalta, jonka kanssa Kela on tehnyt sopimuksen taksimatkojen palveluista. Keski-Suomessa taksi tilataan suomeksi numerosta 0800 30 22 59 (Pro Keskus Oy).  Tästä numerosta tilatusta matkasta asiakas maksaa omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton. Pro-Keskus Oy vastaa Keski-Suomessa kaikista taksikuljetuksiin liittyvistä käytännön järjestelyistä, kuten tilausten vastaanottamisesta, matkojen yhdistelystä, välityksestä, kuljetusten järjestämisestä, muista palveluista sekä asiakaspalautteen vastaanottamisesta ja käsittelystä.

Taksi tilataan numerosta 0800 30 22 59 seuraavissa kunnissa: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Kuulovammaiset voivat tilata taksin tekstiviestillä

Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat edelleen tilata taksimatkansa tekstiviestillä. Tekstiviestipalvelun numero säilyy ennallaan. Koska osa Kelan taksimatkoja järjestävistä palveluntuottajista vaihtuu, asiakkaan on kuitenkin ilmoitettava ensimmäisellä tilauskerralla tietonsa puhelimitse, vaikka hän olisi käyttänyt palvelua aiemmin. Jotta asiakas saa Keski-Suomen suorakorvausalueella tekstiviestipalvelun käyttöönsä, hänen on ensin ilmoitettava tietonsa soittamalla numeroon 0800 30 22 59.

Oikeus vakiotaksiin säilyy

Alle 16-vuotiaalla yksin matkustavalla tai vaikeasti sairaalla lapsella on edelleen oikeus vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön.  Oikeuden vakiotaksiin voi saada myös yksilöllisen harkinnan perusteella. Edellytyksenä sen järjestymiselle 1.7.2018 jälkeen on, että Kelan korvaamia taksikuljetuksia järjestävä tilausvälitysyhtiö pystyy osoittamaan asiakkaalle vakiotaksin.

Kustannukset Keski-Suomessa 9,9 milj. euroa

Vuonna 2017 Kela korvasi Keski-Suomen suorakorvausalueella 193 950 taksimatkaa. Korvauksia maksettiin 25 674 henkilölle, ja niiden kustannukset olivat yli 9,9 euroa. Yhteensä Kela korvasi vuonna 2017 noin 3,3 milj. taksimatkaa noin 361 000 henkilölle. Taksimatkoista maksettiin korvauksia 153 milj. euroa.Suorakorvausjärjestelmä, jossa matkat tilataan alueellisesti keskitetyistä tilausnumeroista, on ollut käytössä koko maassa alkuvuodesta 2015.

Kela korvaa terveydenhuoltoon tehdyn matkan kustannuksista, kun matka on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Matkat korvataan yleensä halvimman käytettävissä olevan matkustustavan mukaan. Jos sairaus, vaikea vamma tai liikenneolosuhteet edellyttävät erityisajoneuvon, esimerkiksi taksin käyttöä, korvaus voidaan maksaa erityisajoneuvon käytöstä aiheutuneiden kustannusten mukaan.

Vastaa