Kesäkuussa ollaan keskellä keskiaikaa – Keskiaikamarkkinat tulee Rantapuistoon


Nähdäänkö tällaisia paakareita tänä vuonna?

Äänekosken Keskiaikamarkkinat –tapahtuma tuo autenttista meininkiä koko kylälle.

 

Taikuri Jore Sohlmanin järjestämä Keskiaikamarkkinat leiriytyy Äänekosken Rantapuistoon kesäkuun lopulla. Kolmipäiväinen markkinameininki johdattaa keskiaikatunnelmaan, jossa kuuluu pillipiipareiden ja trubaduurien musiikki, tuoksuu palvattu possu, näkyy keskiaikaisiin kamppeisiin sonnustaununutta kansaa, näkee käsityöläisten taidonnäytteitä, kokee silmänkääntötemppuja ja kirppusirkusta sekä maistuu pienpanimoiden olut. 

Markkinoiden myyjähaku on parhaillaan käynnissä. 50 euroa maksaviin myyntipisteisiin Sohlman odottaa runsasta osanottoa.

– Hinta ei ainakaan ole päätä huimaava. Toivon myyjiä paikalle ainakin sata, mutta jo puolesta olen erittäin tyytyväinen, Sohlman sanoo. 

Paikalle on jo lupautunut melkoisia ohjelmanumeroiden esittäjiä, kutenMiekkailu- ja historianelävöittämisseura Vanajan Sudet saapuu Rantapuistoon kalistelmaan miekkoja ja kilpiä. Palkittu Kalevan Noita taikoo huikein nopein sormin. Myös hevotaistelunäytöksiä on luvassa. 

– Ajatus on sellainen, että koko ajan tapahtuu, Sohlman sanoo. Erillistä esiintymislavaa ei alueelle pystytetä, vaan esiintyjä menee niin sanotusti katsojan luokse, Sohlman summaa. 

Tärkeimmäksi Sohlman kokee, että fiilis saadaan hyväksi ja mahdollisimman autenttiseksi. 

– Niin myyjille kuin yleisöllekin tiedoksi, että pukeutuminen on suotavaa, siis teemaan sopivaksi, Sohlman nauraa. 

Miljöö tapahtumalle on erinomainen. Vierasvenelaiturilta aina Mortonin kulmille saakka ulottuva alue on Sohlmanin mukaan erittäin hyvä paikka järjestää tällainen show. 

– Olisi upeaa, jos yleisö kokisi fiiliksen, että hei, nyt ollaan keskiajalla! Kaikkeni teen, että saadaan myyjiä paikalle, ja saan järjestettyä hyvän tapahtuman, Sohlman sanoo. 

Keskiaikamarkkinat pe 29.6. – su 1.7. Äänekosken rantapuistossa. Myyntipaikan hinta kolmelta päivältä  50 euroa. Esiintyjiltä ei veloiteta paikkamaksua. Ilmoitukset ja kyselyt numeroon: 050 553 7 553

Vastaa