Kesäpäivän riemua Kömillä


Kömin piika pisti tanssiksi Konginkankaan renkien tahtiin.

Kömin Kikattajat ja muut vapaaehtoiset loivat ihanan kesäjuhlan Köminharjun palvelukeskuksen asukkaille.

 

Konginkankaan palvelukeskuksen takapihalla raikui iloinen nauru ja vanha tanssimusiikki, kun menossa oli järjestyksessään neljännet vapaaehtoisten avustuksella järjestetyt kesäjuhlat.
Kesäjuhlien liikkeellepanevana voimana toimivat Kömin Kikattajat, muutaman naisen iloinen joukko, joka tekee pyyteetöntä työtä vanhusten iloksi pitkin vuotta. Kesäjuhlat ovat vuoden kohokohta, jota varten Kikattajat istuttivat palvelukeskukselle kauniita, Tervon puutarhan lahjoittamia kukkia.

– Käymme täällä jututtamassa ja ulkoiluttamassa vanhuksia silloin tällöin. Toimintaperiaatteemme on vapaaehtoinen hyvän mielen tuominen vanhuksille. Viimeksi kun kävimme kukkia istuttamassa, oli eräältä asukkaalta kysytty näkikö hän kun Kikattajat kävivät, hän vastasi ”En nähnyt, mutta kuulin”. Siksi se nimi onkin tarttunut, Tiia Liimatainen sanoo.

 

KONGINKANKAAN Rengit olivat kesäpäivillä soittamassa kaunista vanhaa musiikkia. Terassilla oli ilo ylimmillään, kun koko väki yhdessä kajautti ilmoille kappaleen ”Muistatkos, Emma”.

– Voi! Minun äitini nimi oli Emma, eräs asukas hihkaisee.
– Tämä on ihan loistohomma, kun voi vaikka laulaa, ja laulaa minä osaan, vaikka itse sanonkin, palvelukeskuksen asukas Aaro Matias Valli sanoo.

Kauniin musiikin lisäksi saatiin silitellä Ala-Keiteleen Hevosystäväinseuran paikkale tuomia heppoja ja kuultiin runoutta paikallisen Timo Pasasen suusta, jonka pääkopasta löytyi lausuttavaksi useampikin kaunis runo vanhusten iloksi.

– Tämä on aivan mahtavaa. Nykyään vapaaehtoiset alkavat olla aika vähissä, mutta onneksi täällä Konginkankaalla on tämä oma yhteisöllisyytensä, palvelukeskuksen johtaja sanoo.
– Nämä tapahtumat ovat ihania, kun ne tuovat koko talon porukan yhteen, hoitaja Taija Lindenberg iloitsee.

 

KÖMIN KIKATTAJAT ja Kömin piika Miina kiittävät koko sydämestään kylän asukkaita, yhteisöjä ja järjestöjä, jotka ovat antaneet arvokkaan työpanoksen vapaaehtoisina.

– Kiitämme myös kaikkia vapaaehtoisia esiintyjiä, kuten Konginkankaan Renkejä ja oman kylän lausujapoikia. Kiitämme teitä kaikkia, jotka ovat olleet mukana järjestämässä, sekä toteuttamassa näitä kaikkia, järjestyksessään jo neljänsiä Köminharjun kesäjuhlia palvelukeskuksella. Juhlia, jotka on tehty suurella sydämellä ilahduttamaan Köminharjun asukkaita, sekä heidän läheisiään, naiset sanovat.

Erityiskiitoksia Kikattajat esittävät vielä Kömin Helmen henkilökunnalle ja asukkaille, Köminharjun keittiölle, Tervon puutarhalle, Konginkankaan Salelle, Konginkankaan kappeliseurakunnalle, Ala-Keiteleen Hevosystäväinseuralle ja Reimarin Tuvalle.

 

VAPAAEHTOISILLAKIN on hauskaa kesäjuhlissa, jotka selvästi saavat Köminharjun asukkaiden jalat vippaamaan ja suupielet nousemaan korviin.

– Nämä mummot ja papat ovat aivan ihania. Tämä toiminta antaa itselle niin paljon, eikä tätä varmaan rahasta edes tekisi. Hienointa on, kun ihmistä ottaa kädestä ja katsoo silmiin ja näkee sen ilmeen ”Joku välittää minusta.”. Se pistää ihmisen nöyräksi. Piian puvusta on kyllä tullut sanomista! Rouvat sanoivat, että taitaa olla suurtalon emäntä, kun on noin hienona. Nytkin on rengin paita päällä, ja on pitänyt keksiä taustatarina, jos joku siitä huomauttaa, Kömin piika eli Päivi Leppänen nauraa.

Mukana juhlien ja muiden tapahtuminen järjestämisessä on kappeliseurakunnan diakoni Jaana Muurikainen.

– On hienoa, että kyläläiset itse keksivät tekemistä. Seurakuntahan on mielellään mukana, kun eihän näitä juttuja ole erikseen järkeä järjestää. Tämä on tosi luontevaa yhteistyötä, jossa jokaiselle on oma paikkansa. Konginkankaalla on huomattu, että jos lapset, nuoret ja vanhukset voivat hyvin, ei työikäisetkään voi huonosti. Se välittäminen kuvaa hyvin tätä kylää, Muurikainen sanoo.

 

Vastaa