Keski-Suomen demarit lähtee kevään vaaleihin täydellä listalla


SDP asetti täyden listan ehdokkaita Keski-Suomen vaalipiirissä.

 

– Keski-Suomessa asetettiin SDP:n ehdokkaita täysi lista, eli 14 upeaa ehdokasta. Ehdokkaiden keski-ikä on 44.1 vuotta, nuorin on 19-vuotias ja vanhin 56-vuotias. Eli hyvin nuorekkaalla otteella lähdemme vaaleihin. Ehdokkaistamme naisia on 7 ja miehiä 7, eli tasa-arvo piirissämme toteutuu täydellisesti. Listaltamme löytyy ehdokkaita eri puolilta Keski-Suomea, erilaisista ammateista ja varmasti sopiva ehdokas jokaiselle äänestäjälle, kertoo piirin järjestötyöntekijä Merja Närhi.

– Meillä Keski-Suomessa on erittäin hyvä ehdokasjoukko. Erityisesti pidän ehdokkaiden monipuolisuudesta sekä koulutustaustoiltaan, työtehtäviltään että ikäjakaumaltaan. Tästä joukosta todella löytyy jokaiselle se oma ehdokas. Ehdokasjoukon lisäksi nostan esille ihmisten kohtaamisen, jota ehdokkaamme ovat ahkerasti tehneet pitkin maakuntaa aina Pihtiputaalta Joutsaan asti. Aktiivinen ihmisten kohtaaminen ja heidän terveistensä kerääminen on arvokasta – puhutaan arjesta ja pärjäämisestä. Nämä kohtaamiset ovat varmistaneet, että meitä todella tarvitaan ja meihin luotetaan politiikan nykysuunnan vaihtamiseksi. Näissä merkeissä on ilo suunnata kohti kevättä, sanoo piirin puheenjohtaja Ville Rautiainen.

Valtakunnallisesti SDP asettaa kevään eduskuntavaaleihin täydet listat, yhteensä 216 ehdokasta. Valtakunnallisesti SDP:n ehdokkaiden keski-ikä 45 vuotta ja ikähaitari 19–76 vuotta. 30-vuotiaita tai nuorempia ehdokkaita on 25. Naisehdokkaita on 107 ja miesehdokkaita 109, eli prosenttiosuuksina tasan 50 prosenttia kumpaakin sukupuolta. Ehdokkaista 29 on nykyisiä istuvia kansanedustajia.

– Olen erittäin tyytyväinen SDP:n monipuoliseen eduskuntavaaliehdokasjoukkoon. SDP:n listoille oli enemmän tulijoita kuin mahtui, ja monessa piirissä listat tulivat valmiiksi jo viime vuonna. Ehdokkaiden sukupuolijakauma on tasainen ja ehdokkaamme edustavat monipuolisesti suomalaisia niin iältään, sukupuoleltaan kuin asuinpaikkakunnaltaan. Listalla on monipuolisesti asiantuntijoita aina koulutuksen, työelämän kuin terveydenhuollonkin aloilta, kommentoi SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm.

– Reilun kuukauden päästä Suomessa käydään tulevaisuusvaalit. Näissä vaaleissa suomalaiset valitsevat, minkälaisilla askelmerkeillä kuljemme yhdessä kohti 2030-lukua. SDP:n ehdokkaat ympäri Suomea ovat valmiina tekemään töitä inhimillisemmän, tasa-arvoisemman ja reilumman Suomen puolesta. Nyt on aika viedä Suomi yhdessä tulevaisuuslinjalle.

 

Vastaa