Keski-Suomen Yrittäjät 80 vuotta – Petri Salminen ja Jyrki Mäkynen ottivat kiinni nykyaikaan ja tulevaisuuteen


Keski-Suomen Yrittäjät juhli 80-vuotista taivaltaan torstaina 11. lokakuuta. Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Juhlasaliin oli saapunut noin 100 kutsuvierasta, joiden joukosta löytyi lukuisia järjestön entisiä ja nykyisiä luottamushenkilöitä, yhteistyökumppaneita sekä muita Keski-Suomen yrittäjyysvaikuttajia.

 

Tilaisuuden avauspuheenvuoron piti Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Salminen kertasi omassa puheenvuorossaan järjestön viime vuosien muutoksia ja katsoi jo eteenpäin tulevaisuuteen.

– Koen viimeisten vajaan kolmen vuoden olleen uusiutumisen aikaa. Olemme uudistaneet Keski-Suomen Yrittäjiä sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti. Hallinnon terävöittäminen on varmasti järjestön sisällä suurimmin näkynyt muutos, mutta samalla olemme aktiivisesti rakentaneet toimintaa, joka vastaisi yrittäjien omalle järjestölleen asettamia tarpeita nyt ja tulevaisuudessa, Salminen kertasi.

– Yrittäjäjärjestö niin valtakunnallisestikin kuin täällä Keski-Suomessakin on suunnannäyttäjä. Meidän tulee aistia tarpeet muutokselle ja olla rohkeasti näitä muutostarpeita keskusteluun nostamassa. Viime vuodet ovat osoittaneet, että yrittäjäjärjestön mielipiteitä, jotka perustuvat faktoihin, myös arvostetaan. Parhaimmillaan puheet synnyttävät tekoja ja teoilla rakennamme tulevaisuuden. Toivonkin, että me Keski-Suomessa pystymme kokoamaan elinkeinoelämän toimijoiden kesken yhteistä visiota siitä, miltä tulevaisuuden Keski-Suomen tulisi elinkeinoelämän silmin näyttää. Yhteistyötä teemme toki kiinteästi koko ajan, mutta mielestäni vahva yhteinen visio tulevaisuudesta tarvittaisiin suuntaviivaksi päivittäiselle tekemiselle.

Suomen Yrittäjien tervehdyksen juhlaan toi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen. Mäkynen korosti puheenvuorossaan pienyrittäjien merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle. Lisäksi Mäkynen nosti esiin Suomen Yrittäjien kannan henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseen alle 10 henkilön yrityksissä.

– Me yrittäjät luomme pohjan talouskasvulle omien ideoidemme toteutuksella, riskinotolla ja tulevaisuudenuskolla. Meidän yrittäjien yrityksissä tuotetaan ja tarjotaan ne tuotteet ja palvelut, joita ilman arki eikä pyhäkään pyöri. Me yrittäjät, sen lisäksi että työllistämme itsemme, työllistämme kaksi kolmesta suomalaisesta. Yli 90 prosenttia Suomen yrityksistä on niin pieniä, että koko firman väki mahtuu saman kahvipöydän ympärille. Ja juuri nämä yksilöt muodostavat ne lähes kolmesataatuhatta yritystä, joiden olemassa oloon suomalainen hyvinvointi yhä vahvemmin nojaa, Mäkynen puhui.

–  Yrittäjäjärjestönä olemme puolustaneet hallituksen tärkeää tavoitetta jatkaa työllisyysasteen nostamista, ja sen vuoksi aietta helpottaa työllistämistä. Keinoksi siihen hallitus tarjoaa henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamista alle 10 henkilön yrityksissä. Meille yrittäjäjärjestössä tämä asia on ollut pitkään yksi keskeinen edunvalvontatavoitteemme ja olemme ajaneet samantyyppistä muutosta, joskin selkeämmin kirjauksin. Esityksen lievästä vesityksestä huolimatta annamme tukemme hallituksen esitykselle. Tätä uudistusta ei kannata pelätä. Yrittäjä palkkaa ihmisen töihin tekemään töitä, ei siksi, että saisi antaa potkut, Mäkynen linjasi.

 

 

Vastaa