Keskiaikamyyjäisiin etsintäkuulutetaan myyjiä


Keskiaikamarkkinoille voi pukeutua asianmukaisesti Joren tyyliin, mutta paikalle saa tulla myös siviileissä.

Jore Sohlmanin masinoima lauantaina 16. syyskuuta järjestettävä  Äänekosken Keskiaikamyyjäiset –tapahtuma tuo yhteen musiikin, keskiaikafiilikset ja myyjäistunnelman.

 

Koko päivän kestävässä tapahtumassa on luvassa musiikkia, silmänkääntötemppuja, kirppusirkusta, hiukopalaksi palvattua possua, sään salliessa poniratsastusta ja tietenkin paljon myyntipöytiä, joista tehdä toinen toistaan upeampia löytöjä.

Markkinatapahtuma levittäytyy Mercurian sisäkäytävälle, Pub Markuksen terassille sekä Citymarketin ja Mercurian edustoille. Markkinoiden jälkeen keskiaikainen meno jatkuu Pubin sisätiloissa, jossa esiintyvät upeat silmänkääntäjät sekä bändit Isara ja La Sega del Canto.

Myyjiä on ilmoittautunut jonkin verran, mutta vielä mahtuu mukaan.

– Sellainen rajanveto on tehty, ettei mitään kiinanihmeitä, muovileluja ja selfietikkuja tulla myymään. Mutta kuka tahansa käsitöitä, ihan vaikka kotonaan tekevä henkilö on tervetullut myymään tuotteitaan. On ne sitten villasukkia, kakkuja tai ihan mitä vaan, Sohlman sanoo.

Myyntipaikat ovat kaikille ilmaisia, eikä tiettyä paikkaa voi varata ennakkoon.

– Paikat menevät tulojärjestyksessä, nopeat-syövät-hitaat-meiningillä, Sohlman vakuuttaa.

Sohlman on puuhannut keskiaikamarkkinoita viime vuodesta lähtien, jolloin ne jouduttiin perumaan ilkeän myrskyvaroituksen takia. Tänä vuonna päätettiin rakentaa jonkinlainen tapahtuma, jossa päästään vähän kokeilemaan, miltä tällainen tapahtuma voisi Äänekoskella näyttää.

– Pakko oli jollain lailla saada asiaa eteenpäin ja vähän päätä avattua. Vaikka suurempien markkinoiden malliin on vielä reilusti matkaa, ollaan tässä hakemassa aitoa keskiaikamarkkinameininkiä. Paikkoja koristellaan teeman mukaisesti ja useat esiintyjät ja järjestäjät tulevat keskiaikaisissa vaatteissa, mutta myyjiltä tai kävijöiltä sitä ei vaadita. Mutta saa tietenkin mikäli haluaa, Sohlman sanoo.

Myyjille Sohlmanilla on vinkki jos toinenkin.

– Nyt alkaa joulu lähestyä, niin ehdottomasti kannattaa ottaa käyntikortteja mukaan. Nyt on sauma näyttää ihmisille mitä osaa ja tutustua ihmisiin. Joku voi sitten vaikka lähempänä joulua ottaa yhteyttä, vaikkei nyt ostaisikaan jotain, Sohlman vinkkaa.

Innokkaat myyjät voivat olla suoraan yhteydessä Sohlmaniin (puh. 050 553 7553). Sohlman toivoo yhteydenottoja viimeistään 15. syyskuuta mennessä.

Ei kun myymään! Toista tällaista tsäänssiä ei ihan heti tule vastaan.

Lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta. 

Vastaa

 1. HP

  Eikö tämä aikakauden kulttuuri muuta herää tekemään kuin myyntipöytiä ja kahvikojuja.

  Maastoutukaa Kulttuuritoimi.
  Te ulos tulkaa toimistosta, sieltä Pulpetin takaa, ei sillä tavoin tehdä kaupungissa tervettä kulttuuria kun haitari soi ja kuulijakuntalaiset kuuntelee, taputtaen hyvin rajallisesti menevälle.

  Näin muodoin nykytoimivalle Kulttuuritoimelle!
  Ei humpuukilla kuntalaisten kultturintarjonnan nykylinja elä pitkään, eikä hyvin se voi kovinkaan.

  Vastaa