Keskustan kaavavalitus hylättiin Korkeimmassa hallinto-oikeudessa


Tämä kaava on nyt lainvoimainen.

Korkein hallinto-oikeus on tänään 10. syyskuuta antanut päätöksensä Äänekosken kaupungin uudistuvan ydinkeskustan asemakaavaan liittyvässä valitusasiassa.

 

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi 20. helmikuuta 2017 ”Uudistuvan ydinkeskustan asemakaava I” -nimisen asemakaavamuutoksen. Kaupungin kolme asukasta valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen kokonaisuudessaan 11. lokakuuta 2017.
– Kaupungilla on itsehallintonsa puitteissa oikeus päättää suunnittelualueen rajauksesta ja siitä, millainen kaava alueelle laaditaan. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastainen. Valtuuston hyväksymää lainmukaista kaavaa ei voida kumota sillä perusteella, että valittajien käsityksen mukaan alueelle olisi tarkoituksenmukaisempaa laatia osin toisenlainen kaava, Hallinto-oikeuden päätöksessä sanotaan.

Kolme asukasta valitti hallinto-oikeuden päätöksestä edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Käsittelyä varten valittajat lausuivat muun muassa seuraavaa:

– Alue ei liikenteellisesti sovellu asuinkäyttöön. Eteläreunalle on suunniteltu linja-auto- ja taksiasema, minkä lisäksi ongelmia tuovat kauppojen tavarakuljetukset. Alueen katkaisee kaupungin pääkatu ja toisella puolella kulkee dieseljunien rautatie.

10. syyskuuta antamallaan päätöksellä Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen kokonaisuudessaan.

Kaupunginvaltuuston päätös uudistuvan ydinkeskustan asemakaavasta on nyt tullut lainvoimaiseksi, ja kaupungin keskustan kehittymiselle ja tavoitellulle uudisrakentamiselle ei ole kaavatilanteesta johtuvaa estettä.

 

Vastaa

  1. Olavi

    On tämä erikoinen kylä! Ei ole poliisiasemaa…kukahan tuotakin hanketta jarruttaa oikein? Ei ole kunnollista matkahuoltoa…Helsingistä tulevat pikavuorotkin pysähtyy Nesteen huoltamolle josta on melkoinen matka keskustaan kantaa tai vetää kimpsut ym. tavarat perässään! Kyllä olisi töitä korkeimman hallinto-okeuden jäsenillä, että tämän kylän asiat saataisiin kuntoon! Kunhan uusi silta valmistuu, niin tänne kukaan ei pysähdy, on aivan turhaa rakentaa nykyisen nelostien taakse yritystoimintaa. Yritykset kaatuvat samantien…todella typerää rakentamista!

    Vastaa